روانشناسی رابطه : چگونه آزار کلامی همسر یا اطرافیانمون رو تموم کنیم و مقابله به مثل کنیم تا حدشون رو بدونن؟ بیا اینجا تا بهترین راهو بهت بگم

روانشناسی رابطه: اولین قدم در برخورد با آزار کلامی، شناخت آن است. توهین کلامی می‌تواند به اشکال مختلف از جمله توهین، فریاد زدن و تحقیر کردن باشد و شامل استفاده از کلمات آزاردهنده برای کنترل و تحقیر افراد در رابطه می‌شود. شناسایی این رفتارها برای برخورد موثر با این موضوع خیلی مهم است.


روانشناسی رابطه

روانشناسی رابطه علمی است که به بررسی رفتارها و تعاملات انسان‌ها در روابط بین فردی می‌پردازد. روانشناسی رابطه به بررسی عواملی مانند عشق، احساسات، ارتباطات و مشکلات روابط میان افراد می‌پردازد و برای بهبود روابط میان افراد کمک می‌کند. در ادامه به برخی از مباحث مهم در روانشناسی رابطه پرداخته خواهد شد.یکی از مفاهیم اساسی در روانشناسی رابطه، الزامات و نیازهای انسانی است. انسان‌ها با تمامیت ژنتیکی به دنیا می‌آیند و از اتکای به دیگران به منظور تأمین نیازهای روانی، عاطفی و اجتماعی خود نیازمند هستند.در ادامه با بروز ترین مشکلات در روانشناسی رابطه می پردازیم.
زنان اهمیت و مسئولیت ویژه ای در عرصه حفظ، تداوم و تعادل یک رابطه ایده آل با همسر خود دارند، بسیاری از زنان برای برانگیختن نقاط قوت رفتاری در شوهرشان قابلیت های زیادی دارند و با همین قابلیت ها و سیاست های زنانه می توانند کاری کنند که مردان به آن ها گوش دهند و حرف شنوی خاصی از همسرشان داشته باشند.
تمامی مردان نفوذپذیرند به شرط اینکه شما نفوذ خوبی باشید و با سیاست های زنانه یعنی دانستن رفتار با شوهر و آگاهی از روش هایی برای به دست آوردن و حفظ دل همسر، کاری کنید که همسرتان مجذوب رفتار شما شود.

.

.

.

.

.

چگونه باید با آزار کلامی مقابله کنیم؟
نحوه برخورد با آزار کلامی؛ شناخت نشانه‌ها

اولین قدم در برخورد با آزار کلامی، شناخت آن است. توهین کلامی می‌تواند به اشکال مختلف از جمله توهین، فریاد زدن و تحقیر کردن باشد و شامل استفاده از کلمات آزاردهنده برای کنترل و تحقیر افراد در رابطه می‌شود. شناسایی این رفتارها برای برخورد موثر با این موضوع خیلی مهم است.

حد و مرز‌هایتان را تعیین کنید

هنگامی که آزار کلامی را شناسایی کردید، حد و مرزهای شخصی‌تان را تعیین و برجسته کنید. به شریک زندگی‌تان بگویید که گفتار و اعمالش باعث ناراحتی‌تان شده و چنین رفتاری برای‌تان آزاردهنده و غیرقابل قبول است. به صورت واضح از آزار کلامی و توهین آمیز او صحبت کنید تا بتوانید احترام خودتان در رابطه را حفظ کنید.

مشاوره بگیرید

یکی دیگر از راه های برخورد با آزار کلامی می‌تواند صحبت با مشاور یا یک درمانگر باشد که می‌تواند به شما در رفع این وضعیت کمک‌ کند. همچنین مشاوره زوجین می‌تواند راهی برای رسیدگی به مسائل اساسی مانند آزار کلامی در رابطه باشد.

نحوه برخورد با آزار کلامی؛ خود مراقبتی را تمرین کنید

آزار کلامی می‌تواند بر عزت نفس و سلامت روانی شما تأثیر بگذارد. برای بازسازی اعتماد به نفس و احساسات‌تان خود مراقبتی را تمرین کنید و خودتان را در اولویت قرار دهید. برای این کار نیز بهتر است با فکر کردن به علایق‌تان شروع کنید، مثلا کارهای مورد علاقه‌تان را انجام دهید، مدیتیشن کنید و رابطه با اطرافیانتان را تقویت کنید. مراقبت از خودتان برای انعطاف پذیری کلی و توانمند شدن جهت مقابله با سوء استفاده و برخورد با آزار کلامی ضروری است.

قاطعانه برخورد کنید

وقتی مورد آزار کلامی قرار می‌گیرید، به جای رفتار تهاجمی یا منفعلانه، قاطعانه برخورد کنید. احساسات و نگرانی‌های خود را با آرامش و به طور مستقیم با شریک زندگی‌تان در میان بگذارید. از کلمه «من» برای توضیح دادن رفتارش استفاده کنید، مثلا بگویید: “وقتی با من این‌طور صحبت می‌کنی، احساس ناراحتی می‌کنم”. از سرزنش یا متهم کردن او بپرهیزید، زیرا باعث تشدید تنش میان‌تان می‌شود.

همچنین به این نکات توجه کنید

در برخی موارد، حتی پس از تلاش‌های بسیار، وضعیت رابطه‌تان نه تنها رابطه‌تان خوب نمی‌شود و وضعیت بهبود نمی‌یابد بلکه ممکن است امنیت و رفاه شما نیز به خطر بیفتد. اگر در چنین شرایطی قرار گرفتید، به این نکات هم توجه کنید:

جدایی موقت: بهتر است از هم فاصله بگیرید و مدتی به هم زمان بدهید، به رابطه‌تان فکر کنید و موقعیت را ارزیابی کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.

ایمنی‌تان را در اولویت قرار دهید: اگر نگران سلامت فیزیکی‌تان هستید، حتما به فکر ایمنی‌تان باشید و در صورت لزوم خانه را ترک کنید.
پایان دادن به رابطه: اگر سوء استفاده و آزار کلامی حتی پس از دنبال کردن نکات بالا ادامه داشت، ممکن است مجبور به گرفتن تصمیم سخت و ناراحت کننده ای شوید و به پایان دادن این رابطه سمی‌ فکر کنید.

  • ناشناس

    تنها راه مقابله با آزار کلامی ترک کردن طرف مقابل برای همیشه هست چون این افراد ذاتشون کثیف هست هیچ وقت عوض نمیشن
    حسود ، زورگو ، پرخاشگر ، و دل شکستن طرف مقابل یه عادت شده
    ولی اگر من که جایی برای رفتن ندارم که این شخص رو ترک کنم کجا باید برم

  • ناشناس

    ذات خراب هیچ وقت درست نمیشه ،منم در حال طلاق گرفتن هستم 7ساله دارم توهین و فحش میخورم ،دیگه تحمل ندارم.

  • ناشناس

    باید باقاطعانه حرفتو بزنی یعنی بهش بگی اگه من باتو این کارهارو میکردم تو قبول می‌کردی این رفناهارواگه پاسخ درست نداد به حرفاش گوش نکنی بزاری حرفشو بزنه تو جوابشو ندی تا آروم بشه

  • ممنونم از مطالب عالی شما .من الان در مرحله جدایی هستم چون همسرم فوقولعاده خشن رفتار میکنه .دیگه دارم به این رابطه سمی پایان میدم . فقط کمی دودلم واونم به خاطر بچه هام! البته ترس از آینده مبهم و ناشناخته هم مزیت بر علت هست.

  • ناشناس

    ادمی که توهین کنه باهیچی خوب نمیشه یا باید مثل شمع بسوزی و بسازی یا تمومش کنی من که خواستم بسوزم و بسازم از فشارهای زیاد در سن۳۰سالگی سکته خفیف کردم باید پایان داد به این زندگیه سرد و پراستری با اینجوری ادما خوشبخت نمیشن👍

  • تشکر لطفا مطالب بیشتر در این مورد بزارید

  • خلیی کمک کردین ممنون

  • ناشناس

    سلام علیکم
    ای کاش راهکارهایی هم بیان می‌کردید تا بتوانند با نزدیکترین فرد زندگی خود ارتباط بگیرند و به قول شما تلاشی کرده باشند تا بعد از آن اگر نتیجه گرفته نشد اقدامات بعدی را انجام دهند.
    معمولا دلایلی وجود دارد که باعث چنین رفتاری می‌شود که می‌توان با همدلی و فرصت دادن برای آرام شدن فرد مقابل و مکالمه کنترل شده آن را حل کرد.

    • از نظر من هرفردی ک ذاتش خراب باشد از ریشه خراب باشد هیچوقت درست نمیشود.همچنین ادم عصبی

  • خانم غلامی

    خیلی تشکررر از نکات ارجمندتان

  • ممنون از مطالب خوبتون واقعا استفاده کردم سپاسگزارم

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید