نکات خانه داری مجموعهای از راهها و ترفندهایی است که برای سازماندهی و مدیریت بهتر خانه میتوان از آنها استفاده کرد. نکات خانه داری یا مدیریت منزل به معنای بهرهبرداری از یک ملک و تأمین نیازهای روزمره منزل است.نکات خانه داری شامل یک سری راهنماها و شیوه هایی است که به شما کمک می کند تا منزل خود را تمیز و منظم نگه دارید. ما در سایت مکتوب نامه سعی کرده ایم جدیدترین نکات خانه داری که کارها را برای شما راحت تر میکند قرار دهیم.در ادامه به آخرین ترفند نکات خانه داری می پردازیم.
برای درست کردن رب گوجه فرنگی خانگی میتوانید از فر نیز استفاده کنید. برای این کار باید ابتدا گوجه فرنگیها در مخلوطکن بریزید و سپس از صافی رد کنید. حالا فر را با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. پوره گوجه را روی سینی فر بریزید و اجازه دهید برای حدود ۳ ساعت در فر بپزد. هر نیم ساعت یک بار درب فر را باز کنید و رب را هم بزنید و دوباره روی سینی پهن کنید.
زمانی که حجم رب شما نصف شد، میتوانید دمای فر را به ۱۲۰ درجه سانتیگراد کاهش دهید و دوباره چندین بار رب را هم بزنید تا به قوام مورد نظر برسد.
فوت و فنهای مهم تیره نشدن و کپک نزدن رب گوجه خانگی با دستور مادربزرگها
مهمترین دلیل کپک زدن رب گوجه فرنگی آب موجود در آن است. یکی از روش های نگهداری رب خانگی برای اینکه رب کپک نزند این است که باید کاملا حین پخت رب گوجه آب آن تبخیر شود. نشانه تبخیر کامل آب رب گوجه فرنگی این است که وقتی قاشق را در رب فشار میدهید آب در قاشق جمع نشود.
در مجموع رب گوجه فرنگی خانگی چون مواد نگهدارنده ندارد مستعد کپک زدن است. برای استفاده از رب قاشق کثیف، خیس و مرطوب، چرب یا قاشقی که در دهان زدهاید به کار نبرید.
برای داشتن یک رب گوجه فرنگی خوشرنگ باید بدانید که رب گوجه فرنگی چه خانگی و سنتی تهیه شود و چه کارخانهای باید به رنگ گوجه فرنگی باشد نه تیرهتر و نه خیلی روشنتر. اگر خیلی قرمز و تیره باشد یعنی از مواد افزودنی و رنگ در آن استفاده شده و اگر خیلی روشن و کمرنگ باشد به این معناست که از گوجه نامرغوب و نارس در تهیه آن استفاده شده است.
علت سیاه شدن رب گوجه فرنگی استفاده از گوجه بیکیفیت و بد رنگ، حرارت دیدن زیاد رب گوجه و ریختن رب گوجه خشک شده و سوخته و چسبیده به دیوارههای دیگ در رب است.
اگر موقع سرخ کردن رب در روغن، رب گوجه به صورت گوله شده باشد به این معناست که در تهیه رب علاوه بر مواد مجاز از کدو و نشاسته هم استفاده شده است. علاوه بر این وقتی رب گوجه را سرخ میکنید نباید تکههای سیاه در آن تشکیل شود چون در این صورت در تهیه رب گوجه از آرد و نشاسته هم استفاده شده است.
بهتر است برای تهیه رب گوجه فرنگی از گوجههای گوشتی و قرمز استفاده کنید. گوجه فرنگیهای گلخانهای برای پخت رب مناسب نیستند چون نازک و بدون گوشت هستند.
میتوانید برای جلوگیری از کپک زدن رب گوجه روی هر شیشه یا سطل رب یک لایه روغن مایع یا روغن زیتون بریزید در واقع یکی از کاربردهای روغن زیتون جلوگیری از کپک زدن رب است. هر بار که میخواهید رب بردارید با قاشق روغن را کنار بزنید و رب را استفاده کنید. برای این کار شیشه رب را تا حدی پر میکنیم که سر هر شیشه تقریباً چهار انگشت خالی بماند. بعد از اینکه رب کاملاً سرد شد، روی رب را با روغن زیتون پر میکنیم، درب شیشه را محکم میبندیم و در جای خنک و خشک میگذاریم.
نمک هم تا حدود زیادی مانع کپک زدن رب گوجه میشود. پس رب گوجه را کمی پر نمکتر درست کنید و حین پخت مواد غذایی از نمک کمتری استفاده کنید.
بهتر است رب را در شیشه یا قوطی پلاستیکی کوچک بریزید تا بعد از چند بار استفاده هر شیشه یا قوطی رب تمام شود. به این ترتیب رب تا آخر استفاده کپک نمیزند.
یادتان باشد اگر روی رب کپک زد به هیچوجه با کنار زدن کپکها از باقیمانده ظاهرا سالم رب استفاده نکنید. مواد غذایی همیشه از لایههای پایینی شروع به کپک زدن میکند و قارچها را در سرتاسر ماده غذایی پخش میکنند. این قارچها با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند.
رب گوجه فرنگی خانگی را حتما در یخچال نگهداری کنید و درب آن را محکم ببندید تا امکان کپکزدگی آن به حداقل برسد. روشهای فریز کردن رب گوجه هم برای پیشگیری از کپک زدن رب مناسب هستند.
هر چه زمان پخت رب بیشتر باشد دوام آن برای نگهداری در مدت طولانی بیشتر میشود.
به زمان مناسب نگهداری رب گوجه فرنگی هم دقت کنید.
خواص رب گوجه فرنگی همواره مورد توجه طب سنتی و مدرن بوده است.
چرا نباید رب گوجه کپک زده را مصرف نمود؟
پاسخ این سوال که رب گوجه کپک زده را چکار کنیم؟ دریافتید. بهترین و عاقلانه ترین کار آن است که رب را دور انداخته و دیگر مصرف نکنید. اما به چه علت نمی توان رب گوجه کپک زده را مصرف نمود؟ این امر بر می گردد به ساختار بیولوژیکی کپک ها. آنچه که ما به عنوان کپک می شناسیم در حقیقت نوعی قارچ سمی هستند که به وسیله اسپور یا همان هاگ تکثیر می شوند.
هنگامی که رب کپک می زند این کپک ها نوعی سم به نام مایکوتوکسین تولید می کنند. حتی اگر شما قسمت کپک زده و لایه زیرین آن را بردارید باز هم خطر وجود دارد. زیرا ممکن است سم به لایه های زیرین نیز نفوذ کرده باشد. همچنین هاگ های مولد این کپک ها نیز بسیار ریز بوده و با چشم قابل مشاهده نیستند. ممکن است این هاگ ها همچنان در رب گوجه باقی مانده باشند.
بنابراین به نظر می رسد حتی اگر کپک را به طور کامل از رب حذف کنید باز هم نمی توانید سم ناشی از آن و یا هاگ های مولد آن را از بین ببرید. پس بهتر آن است که قید رب کپک زده را بزنید و آن را داخل سطل آشغال بریزید تا خدای نکرده در مورد سلامت خود یا اعضای خانواده تان ریسک نکرده باشید.
البته تا کنون بیماری خطرناکی که منشا آن رب گوجه کپک زده باشد شناسایی نشده است. این کپک ها ممکن است باعث مسمومیت های خفیفی شوند. اما مواردی از آلرژی به کپک رب مشاهده شده که حتی منجر به مرگ شده است. شاید این موارد بسیار نادر باشند و کمتر کسی نسبت به رب گوجه کپک زده حساسیت داشته باشد اما به هر حال عقل سلیم می گوید که نباید بر سر سلامتی خطر کرد، آن هم به خاطر مقداری رب گوجه.
ناشناس
برو بابا گم شو