روانشناسی شخصیت عبارت است از علمی که به بررسی و تحلیل شخصیت انسان میپردازد.روانشناسی شخصیت یکی از مهمترین مسائل روانشناسی است و لذا تحت بررسیهای مختلف قرار گرفته است. در روانشناسی شخصیت تئوری پنج عاملی است. این تئوری میگوید که پنج عامل اصلی، شامل همبستگی، رفاهمندی، رویایی بودن، پشتکار و پا کشیدگی هستند. برخی از روانشناسان با تمرکز بر روانشناسی شخصیت، مثل فروید، اعتقاد دارند که تمامی اعمال انسان از طریق ناخودآگاه انجام میشوند. به علاوه، مؤلفههایی مانند شهرت شخصیت، عزت نفس، خودشناسی و ارزشمندی نیز در روانشناسی شخصیت به بررسی و تحلیل میپردازند.
برای محبوب و دوست داشتنی شدن در بین دوستان و نزدیکان خود باید تغییراتی در رفتار خود ایجاد کنید تا فردی جذاب به نظر برسید.
راهکارهای جذاب و دوست داشتنی شدن
برخی از افراد با اینکه خیلی زیبا نیستند اما از نظر دیگران جذاب و دوست داشتنی هستند . راز این جذابیت و محبوبیت آنها نزد دیگران چیست ؟ اگر می خواهید شما نیز چهره ای دوست داشتنی تر از قبل در نظر دیگران داشته باشید ، باید برخی از رفتارهای خود را تغییر دهید و با انجام دادن کارهایی که در این بخش از نمناک آورده ایم ، در جمع محبوب و دوست داشتنی شوید .
تماس چشمی برقرار کنید
پس از برقراری ارتباط با دیگران ابتدا افراد به دنبال حس اعتماد در شما می گردند . همه ما ناخودآگاه افرادی را که به آنها اعتماد داریم ، دوست می داریم . برای اینکه چهره محبوبی را در بین دیگران داشته باشید ، باید به دنبال راهی برای اعتماد و انتقال آن به دیگران بگردید .
به همین خاطر لازم است هنگام برقراری ارتباط با افراد دیگر به چشم های طرف مقابلتان نگاه کنید و با او تماس چشمی برقرار کنید . افرادی که بیشترین تماس چشمی را برقرار می کنند ، باهوش ترند زیرا این افرد با این کارخود باعث می شوند که دیگران بیشتر به آنها اعتماد کنند.
لبخند بزنید
یکی از تاثیرگذارترین راههای برقراری ارتباط با دیگران لبخند زدن و خندیدن است . شما با لبخند زدن می توانید حس مثبتی را به دیگران منتقل کنید تا آنها با شما به آسانی ارتباط برقرار نمایند.
نشان دهید طرف مقابل را درک می کنید
اگر طرف مقابل شما ، زندگی غم انگیزش را برایتان تعریف می کند ، برای اینکه به او نشان دهید که درکش می کنید ، این جمله:«من واقعا متاسفم» را به زبان آورید تا او به شما بیشتر اعتماد کند.
موضوعی را انتخاب کنید که هر دو طرف بدان علاقه مند باشند
برای اینکه سر صحبت را با دیگران باز کنید ، درباره موضوعی صحبت نمایید که هر دو طرف بدان علاقه مند باشند . اینگونه مکالمه شما دلنشین تر می شود و تاثیر آن بر هر دو طرف یکسان است.
به زبان بدنتان توجه کنید
برای انتقال احساس خوب به دیگران هنگام برخورد با آنان ، به بلند شدن، نشستن ، صحبت کردن و به حالت بدن تان دقت کنید. مثلا در مقابل آنها با پاهای باز ننشینید و یا قوز کرده و دست به سینه نباشید زیرا این کار سبب می شود آنها گمان کنند شما متکبرید و از شما دوری کنند.
پر انرژی و شاد باشید
برای اینکه دیگران را به سمت خود جذب کنید لبخند زده و اشتیاق و انرژی خود را نشان دهید تا آنها نیز مانند شما پر انرژی و شوق و شور باشند . اگر شما اینگونه باشید مطمئنا دیگران دوست دارند ارتباط بیشتری با شما برقرار کنند .
تلفن همراه خود را چک نکنید
هنگام صحبت با دیگران هیچگاه تلفن همراه خود را از کیف یا جیب تان در نیاورید زیرا این کار سبب می شود که آنها فکر کنند شما تمایلی به برقراری ارتباط با دیگران ندارید و اینگونه آنها انگیزه خود را برای صحبت و برقراری ارتباط با شما از دست می دهند.
نام دیگران را مکررا به زبان آورید
هنگام صحبت با دیگران برای اینکه او را به خود جذب کنید و احساس خوبی را به او منتقل نمایید ، نام او را مکررا به زبان آورید . این کار سبب بهبود روابط عاطفی ، ایجاد پیوند مستحکم تر و انتقال حس اطمینان به طرف مقابل خواهد شد . پس زمانی که با دیگران صحبت می کنید با هوش و ذکاوت عمل کنید و شخص سوم را به نام بخوانید.
به نحوه دست دادن خود توجه کنید
هنگام برقراری ارتباط با افراد دیگر به نحوه دست دادن خود توجه کنید چرا که دست دادن یکی از راههای شناخت شخصیت طرف مقابل است. دست دادن شل و بی حال سبب انتقال انرژی منفی به طرف مقابل تان خواهد شد و دست دادن خیلی محکم احساس ناراحتی و خفقان را به دیگران منتقل می کند پس همیشه در هنگام برقراری ارتباط با دیگران با اطمینان خاطر دست دهید.
هنگام صحبت به همه نگاه کنید
اگر در یک جمع در حال صحبت کردن هستید ، برای نشان دادن اینکه برای همه ارزش قائل هستید ، به تمام افرادی که به شما گوش می دهند، نگاه کنید. همچنین از افراد دیگر هم بخواهید در این گفتگو مشارکت کنند و یا اگر فردی سعی دارد چیزی بگوید اما شرایط برایش فراهم نمی شود به او بگویید … شما چیزی می خواستید بگویید؟
شکایت و غر زدن ممنوع
هیچ کس دوست ندارد با افرادی که مدام در حال شکایت و غر زدن هستند، ارتباط برقرار کند پس شکما هم سعی کنید هیچ گاه شکایت و گله نکنید و اینگونه انرژی منفی را به افراد دیگر منتقل نکنید و اگر در حال گله و شکایت هستید، سریع موضوع صحبت را تغییر دهید.
جملات درستی را در آخر مکالمه به کار ببرید
در پایان مکالمه جملات مناسبی را انتخاب کنید چرا که تاثیر این جملات بر دیگران فوق العاده است . برای اینکه در احساسات طرف مقابل تاثیر بگذارید جملاتی مانند «من از این گفتگو بسیار لذت بردم» یا «امیدوارم که باقی روزتان فوق العاده باشد» یا «هیچوقت این مکالمه مان را فراموش نخواهم کرد.» را در پایان گفتگوی خود به کار ببرید .
بیش از حد صحبت نکنید
افرادی که نزد دیگران محبوب و دوست داشتنی هستند ، به جای اینکه بیش از حد صحبت کنند ، به حرف های دیگران گوش می دهند و با گوش دادن سبب انتقال احساس خوبی به طرف مقابل می شوند .
در مقابل تمجید دیگران پاسخ درستی دهید
اگر طرف مقابلتان از شما تمجید و تعریف می کند بهتر است به او به درستی پاسخ دهید و طوری این تحسین را پاسخ ندهید که او بپندارد شما فرد مغروری هستید . بهتر است در مقابل تمجید و تعریف دیگران به جای گفتن جمله هایی مانند «مرسی، شما هم همچنین»، «شما خودتان که از من بهترید» یا «نظر لطف شماست» بگویید «ممنون! شنیدن این تعریف ها از زبان شما حس خوبی به من می دهد.» یا «ممنون. شنیدن این تحسین ها تجربه واقعا خوبی برای من خواهد بود.»
نشان دهید به صحبت دیگران ارزش قائلید
اگر هنگام صحبت با طرف مقابلتان او ناگهان صحبت خود را قطع کرد ، از او بخواهید که صحبت خود را ادامه دهد زیرا اینگونه نشان خواهید به حرف های او ارزش قائلید و او نزد شما اهمیت دارد.