جبار کوچکینژاد ، با اشاره به مصوبات جلسه صبح امروز کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، گفت: به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق، حداقل مبلغ مندرج در حکم کارگزینی و قرارداد منعقده ماهانه حقوقبگیران شامل این تبصره، به میزان ۱۳۰ میلیون ریال تعیین میشود.
رئیس کمیته تلفیق کمیسیون اجتماعی مجلس از پیشنهاد این کمیته برای افزایش ۳۰درصدی پایه حقوق کارکنان دولت و مستمریبگیران کشوری و تأمین اجتماعی خبر داد.
احمد فاطمی درباره پیشنهادات این کمیته برای بودجه ۱۴۰۴ کل کشور که در روزهای اخیر مورد تصویب کمیسیون اجتماعی مجلس قرار گرفته است، گفت: در جلسات فشردهای که طی دو روز گذشته با حضور مسئولان صندوقهای بازنشستگی از جمله صندوق بازنشستگی کشوری، تأمین اجتماعی، فولاد و نیروهای مسلح و چند صندوق بازنشستگی مهم دیگر، اصلیترین دغدغهها و اولویتهای این صندوقها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: یکی از مصوبات این بود که از ۱۱ میلیارد یورو که برای واردات کالاهای اساسی و دارو و لوازم بهداشتی اختصاص پیدا کرده است، ۳۰ میلیون یورو مختص واردات تجهیزات پزشکی و ویلچر برای ایثارگران و جانبازان باشد.
رئیس کمیته تلفیق کمیسیون اجتماعی مجلس عنوان کرد: همچنین از دیگر مصوبات مهم جلسات دو روز گذشته، افزایش ۱۰درصدی حداقل حقوق مستمریبگیران صندوق بازنشستگی کشوری و تأمین اجتماعی و همچنین کارکنان دولت نسبت به ۲۰ درصدی که در بودجه دولت اعلام شده، بود.
فاطمی خاطرنشان کرد: دولت در لایحه خود برای بودجه سال ۱۴۰۴ سقف معافیت مالیاتی برای حقوقها را ۲۴ میلیون در نظر گرفته است که در نگاه اول رشد قابلتوجهی بهنسبت سال گذشته داشته است، اما نکتهای که در اینجا باید به آن توجه کرد این است که دولت تمامی پرداختیها از جمله بنکارت، رفاهیات و عیدیهای موردی را به حکم اضافه کرده است، با این اقدام در واقع باز هم بسیاری از کارمندان مشمول پرداخت مالیات میشوند.
وی اضافه کرد: به همین خاطر ما در کمیته تلفیق کمیسیون اجتماعی مصوب کردیم که مبنا مالیاتستانی از حقوق کارمندان باید بدون رفاهیات و عیدیهای موردی باشد.
رئیس کمیته تلفیق کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: مصوبات جلسات دو روز گذشته بهعنوان پیشنهادات کمیسیون اجتماعی به کمیسیون تلفیق بودجه ارسال میشود تا در جلسات این کمیسیون مورد بررسی قرار گیرد.
افزایش حقوق کارمندان
در سال جاری، تعیین حداقل حقوق جدید نه تنها به هدف تامین حقوق کارگران و ایجاد توازن میان کارگران و کارفرمایان کمک می کند، بلکه به تحقق عدالت اجتماعی نیز می انجامد. در حالی که ضوابط مالی و تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، به عنوان پیوست شماره ۲ بخشنامه بودجه ۱۴۰۴ منتشر شده است، پیش بینی شده که افزایش حقوق کارکنان دولت در سال ۱۴۰۴ به میزان ۲۰ تا ۴۵ درصد به صورت پلکانی و بر مبنای عائله مندی و تعداد فرزندان محاسبه شود.
براساس احکام مرتبط با اعتبارات هزینه ای در پیوست شماره ۲، افزایش متوسط حقوق کارکنان دولت و سایر پرداختی ها به شرح زیر در نظر گرفته شده است:
بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۴ کشور شامل هفت پیوست است که به شرح زیر می باشد:
برنامه زمان بندی تهیه و تنظیم لایحه برنامه و بودجه سال ۱۴۰۴ به صورت دو مرحله ای: این پیوست شامل زمان بندی دقیق مراحل مختلف تهیه و تنظیم لایحه بودجه است.
ضوابط مالی تهیه و تنظیم لایحه برنامه و بودجه سال ۱۴۰۴: این بخش شامل قوانین و مقررات مالی مرتبط با تهیه و تنظیم بودجه می باشد.
دستورالعمل و فرم های تهیه و تدوین بودجه دستگاه های اجرایی: این پیوست شامل دستورالعمل ها و فرم های لازم برای تدوین بودجه توسط دستگاه های اجرایی است.
دستورالعمل بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد و برنامه عملیاتی سالانه: این بخش به روش های بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد و برنامه های عملیاتی سالانه می پردازد.
دستورالعمل تهیه و تنظیم بودجه شرکت های دولتی، بانک ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت: این پیوست شامل دستورالعمل های خاص برای بودجه ریزی در شرکت های دولتی و مؤسسات وابسته به دولت است.
دستورالعمل غربالگری طرح ها و پروژه های تملک دارایی های سرمایه ای: این بخش به ارزیابی و غربالگری طرح ها و پروژه های سرمایه ای می پردازد.
دستورالعمل تنظیم پیوست تسهیلات بانکی و هزینه های فرابودجه ای: این پیوست شامل راهنمایی هایی برای تنظیم تسهیلات بانکی و هزینه های فرابودجه ای است.
در این بخشنامه، پیش بینی اولیه دولت برای افزایش حقوق سال آینده برای افراد مجرد ۲۰ درصد اعلام شده است. همچنین، داشتن فرزند و حق عائله مندی موجب افزایش ۲۰ تا ۴۵ درصدی حقوق خواهد شد که جزئیات آن در جدول مربوطه ذکر شده است.
افزایش ضریب ریالی حقوق باید مطابق جدول مربوطه نسبت به آخرین حکم کارگزینی سال ۱۴۰۳ لحاظ گردد و رقم قطعی ضریب حقوق به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
افزایش حقوق سال ۱۴۰۴ کارکنان دولت
۱- هرگونه جذب نیروی انسانی، حتی نیروهای شرکتی در دستگاه های اجرایی، تنها با رعایت ماده (۷۱) قانون احکام دائمی و بند (ح) ماده (۲۸) قانون الحاق (۲) که به تایید سازمان برای تامین بار مالی قبل از صدور مجوز استخدام مرتبط هستند، مجاز خواهد بود.
۲- دستگاه های اجرایی، از جمله دستگاه هایی با قوانین خاص:
الف- «افزایش ضریب ریالی حقوق را مطابق جدول مربوطه نسبت به آخرین حکم کارگزینی سال ۱۴۰۳ منظور نمایند. رقم نهایی ضریب باید به تصویب هیات وزیران برسد.»
ب- «سقف اعتبار مربوط به سرانه اضافه کار کارکنان در بودجه سال ۱۴۰۴ باید حداکثر معادل اعتبار سرانه اضافه کار سال ۱۴۰۳ (بر اساس موافقتنامه سال ۱۴۰۳) تعیین شود.»
ج- «مبلغ پاداش پایان سال (عیدی) باید طبق ماده (۷۵) قانون مدیریت خدمات کشوری در بودجه پیش بینی گردد. مبلغ نهایی پاداش پایان سال به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.»
د- «اعتبار ماموریت (داخلی و خارجی) کارکنان باید حداکثر معادل پیش بینی عملکرد سرانه اعتبار سال ۱۴۰۳ (بر اساس موافقتنامه سال ۱۴۰۳) در نظر گرفته شود.»
ه- «اعتبار سرانه کمک های رفاهی مستقیم و غیر مستقیم کارکنان باید حداکثر معادل اعتبار سرانه سال ۱۴۰۳ (بر اساس موافقتنامه سال ۱۴۰۳) و پاداش یک ماهه معادل یک ماه حقوق و مزایای کارکنان در سقف اعتبارات پیش بینی شود.»
و- «تمامی شرکت های دولتی، موسسات انتفاعی وابسته به دولت، بانک ها و بیمه های دولتی، از جمله شرکت هایی که مشمول قوانین و مقررات عمومی هستند، موظفند اعتبار حقوق، دستمزد و مزایای کارکنان خود را در بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴ مطابق با افزایش مندرج در جزء (الف) بند (۲) و با رعایت بخشنامه های شورای حقوق و دستمزد و مقررات تعیین شده در بودجه سال پیش بینی نمایند. هرگونه افزایش مازاد بر آن توسط هیچ مرجع و شورایی قابل قبول نخواهد بود.»
ز- «مبنای محاسبه هزینه های کارکنان برای بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴ صرفا بر اساس آمار نیروی انسانی و اطلاعات پرداختی مندرج در «سامانه یکپارچه نظام اداری ایران (سینا)» سازمان اداری و استخدامی کشور خواهد بود.»
۳- «پیش بینی اعتبار برای اجرای تصویب نامه ها، بخشنامه ها، دستورالعمل ها، تغییر تشکیلات، تغییر ضرایب، جداول حقوقی و طبقه بندی مشاغل و افزایش مبنای حقوقی، هرگونه استخدام و بهکارگیری نیروی انسانی و مصوبات هیات امنا تنها با رعایت مفاد ماده (۷۱) قانون احکام دائمی و بند (ح) ماده (۲۸) قانون الحاق (۲) و در صورت تأیید مکتوب سازمان مجاز است.»
۴- «در دستگاه های اجرایی، از جمله دستگاه های دارای قوانین خاص، پیش بینی سرانه اعتبار برای قرارداد با اشخاص حقیقی برای انجام کار معین (مشخص) که دارای شناسه از سازمان اداری و استخدامی هستند، با رعایت قوانین و مقررات، حداکثر در سقف تعداد سال ۱۴۰۳ (بر اساس موافقتنامه متبادله سال ۱۴۰۳) و با لحاظ افزایش حقوق و مزایای کارکنان مجاز خواهد بود.»
۶- «دستگاه های اجرایی موظفند ضمن ارائه آمار بازنشستگان سال ۱۴۰۴، اعتبارات مانده مرخصی و پاداش پایان خدمت بازنشستگان واحدهای ستادی و تابعه را در سقف اعتبارات اعلامی سازمان پیش بینی نمایند.»
عیدی ۱۴۰۴ کارگران اعلام شد
به گزارش اندیشه معاصر، طبق قانون مبلغ عیدی ۱۴۰۳ از دوبرابر حداقل حقوق اداره کار کمتر نخواهد بود. البته در نظر داشته باشید که این مبلغ برای کارگرانی است که به مدت یک سال در یک مجموعه مشغول به فعالیت هستند.
اگر شخصی کمتر از یک سال در یک سازمان یا کارگاه کار کرده باشد، عیدی او به نسبت مدت زمان کارکرد او در یک مجموعه محاسبه میشود.
اگر شخصی کمتر از یک سال در یک سازمان یا کارگاه کار کرده باشد، عیدی او به نسبت مدت زمان کارکرد او در یک مجموعه محاسبه میشود.
حداقل عیدی سال ۱۴۰۳
حداقل عیدی سال ۱۴۰۳: ۱۴۳,۳۲۳,۶۸۰ = ۶۰ × ۲,۳۸۸,۷۲۸
حداکثر عیدی سال ۱۴۰۳
حداکثر عیدی سال ۱۴۰۳: ۲۱۴,۹۸۵,۵۲۰ = ۹۰ × ۲,۳۸۸,۷۲۸
برای محاسبه دقیق عیدی کارگران باید این نکته را در نظر باشید که براساس قانون کار، هیچ کارگری نباید حقوقش از حداقل اداره کار کمتر باشد. بنابراین بر طبق این قانون مبلغ عیدی ۱۴۰۳ از دوبرابر حداقل حقوق اداره کار کمتر نخواهد بود.
البته در نظر داشته باشید که این مبلغ برای کارگرانی است که به مدت یک سال در یک مجموعه مشغول به فعالیت هستند. اگر شخصی کمتر از یک سال در یک سازمان یا کارگاه کار کرده باشد، عیدی او به نسبت مدت زمان کارکرد او در یک مجموعه محاسبه میشود.
محاسبه عیدی کارگران با سابقه کار یک سال
محاسبات عیدی۱۴۰۳ برای کارگرانی که یک سال سابقه کاری دارند، معادل ۶۰ روز مزد ثابت روزانه به کارگر پرداخت میشود. به عبارتی فرمول محاسبه عیدی ۱۴۰۳ برای کارگرانی با یک سال سابقه کاری به شرح زیر است:
مزد روزانه * ۶۰ روز = عیدی کارگر
چنانچه مدت زمان کار کارگر کمتر از یکسال باشد، عیدی ۱۴۰۳ باید به نسبت مدت کارکرد به وی پرداخت شود. فرمول محاسبه عیدی کارگران با کمتر از یک سال سابقه به نسبت کارکرد آنها است.
مزد روزانه برای کارگرانی که کمتر از یک سال سابقه دارند به این صورت است که مزد روزانه برای هر روز کاری، معادل یک سوم حقوق و مزایای ماهانه است.
یعنی ( ۱/۳۰). به عبارتی فرمول محاسبه آن برای کارگران کمتر از یک سال سابقه به شرح زیر است:
(۳۶۵/۶۰) * ( مزد روزانه* تعداد روزهای کارکرد)= عیدی.