خبرخوش برای سهامداران | سود سهام عدالت در این تاریخ واریز می‌شود

مرحله سوم واریز سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ به زودی انجام می‌شود و دارندگان سهام عدالت از هم اکنون باید نسبت به درستی حساب بانکی خود اطمینان حاصل کنند.


سهام عدالت

با نزدیک شدن به فصل واریز سود سهام عدالت لازم است که دارندگان سهام عدالت از حالا نسبت به عدم وجود هیچ گونه مشکلی برای دریافت مبلغ سود سهام عدالت خود اطمینان حاصل کنند. در سال‌های اخیر شاهد بوده‌ایم که پس از هر مرحله واریز سود سهام عدالت، برخی از دارندگان سهام عدالت خبر داده‌اند که هیچ سودی به حساب آنها واریز نشده است.

از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت می‌توان به شش مورد «درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی» اشاره کرد.
در صورتی که دارندگان سهام عدالت شماره شبای بانکی خود را به طور صحیح وارد کرده و یکی از مشکلات شش‌گانه را نداشته باشند سود سهام عدالت بدون مشکل به حساب آنها واریز می‌شود و نیاز به انجام اقدام دیگری از سود دارندگان سهام عدالت نیست.

زمان دقیق واریز سود سهام عدالت مشخص نیست اما طبق پیش‌بینی‌ها احتمالا باقیمانده سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ تا پایان ماه آذر واریز خواهد شد.

سهام عدالت متوفیان

چندی پیش، محمد باغستانی، مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، اعلام کرد: بر اساس اتفاقی که سال گذشته در سامانه میراث رخ داد، یکی از ورثه برای تقسیم سهم‌الارث سهام عدالت به دفاتر کارگزاری‌ها و شعب منتخب بانک‌ها مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام می‌دهد. با این حال، هنوز این امکان برای ورثه‌ای که بعد از تاریخ ۱ مرداد سال ۹۹ به دنیا آمده‌اند، عملیاتی نشده است.

در ادامه این مقام مسئول می‌گوید: مبتنی بر مصوبه شورای عالی بورس افراد متوفی قبل از تاریخ ۱ مرداد سال ۹۹ مشمول مالیات نبودند، اما بعد از ۱ مرداد سال ۹۹ باید مالیات پرداخت شود به همین سبب مذاکراتی را با سازمان امور مالیاتی برای تسهیل این فرآیند انجام دادیم.باغستانی می‌گوید: امیدواریم به صورت سرویسی از طریق کارگزاری‌ها و شعب منتخب بانک‌ها وراث بتوانند این مالیات را پرداخت کنند این بحث با همکاری سازمان امور مالیاتی در دست پیگیری است و فکر می‌کنم تا چندماه آینده بتوانیم این اتفاق را رقم زنیم تا تقسیم ارث سهام عدالت برای متوفیان بعد از یک مرداد سال ۹۹ را هم داشته باشیم.
او در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان برای این اتفاق زمان مشخصی را اعلام کرد؟ گفت: به سبب این که این بحث یک موضوع بین دستگاهی است و لزوما به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی مرتبط نمی‌شود نمی‌توانیم زمان دقیقی را اعلام کنیم، اما در تلاش هستیم هر چه سریع‌تر این مهم عملیاتی شود.

محمد باغستانی، مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، با اشاره به الکترونیکی شدن انتقال سهام متوفیان اظهار داشت: بالغ بر ٣ میلیون و ٧٠٠ هزار متوفی دارای سهام عدالت هستند که برای تعیین تکلیف انتقال این سهام به وراث آبان ماه سال گذشته سامانه میراث را راه اندازی کردیم که این سامانه مختص انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث بوده و عموم این سامانه عموم وراث متوفیان دارای سهام را پوشش نمی‌داد. اما در حال حاضر این سامانه کلیه سهامداران بازار سرمایه تعمیم داده شد که متوفیانی دارند که به دنبال تقسیم سهم الارث هستند.

وی تاکید کرد: البته انتقال سهام عدالت همچنان همان فرایند گذشته را با مراجعه احدی از وراث به دفاتر کارگزاری‌ها و شعب منتخب بانک‌ها صورت می‌گیرد.

مدیر عامل شرکت سمات گفت: این روش الکترونیکی شدن سهام عدالت مشغول آن دسته از متوفیان سهامدار می‌شود که دارایی غیر از سهام عدالت دارند. ورثه‌ای که می‌خواهند سهام عدالت متوفی را تقسیم کنند همچنان باید برای تشکیل پرونده به دفاتر کارگزاری‌ها و شعب منتخب بانک‌ها مراجعه حضوری داشته باشند.

باغستانی درباره روند انتقال سهام الکترونیکی از متوفی به وراث گفت: تعداد متوفیان سهامدار بسیار زیاد و پروسه انتقال سهام به وراث بسیار پیچیده است، در درگاه یکپارچه ذینفعان به نحوی فرایند را به صورت الکترونیکی انجام دادیم که تمامی مدارک با ورود احدی از وراث که سجامی شده باشند به صورت الکترونیکی بارگذاری می‌شود و در این فرایند پروسه ٣٠ روزه به کمتر از دو روز کاهش پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد: نیازی به اقدام تمام وراث نیست و احدی از وراث باید سجامی باشد و فقط مدارک شناسی و انحصار وراثت و مدارک مالیاتی باید بارگذاری شود و نیازی به وکالت‌نامه نیست و جزییات مدارک در درگاه یکپارچه ذینفعان و سامانه سامت ثبت شده‌است، اما نیازی به هیچ مراجعه حضوری نیست و از منزل می‌توانند انتقال سهام متوفی را انجام دهند. اگر نقصی هم در مدارک دیده شود به دلیل ارتباط مستمر با افراد سریعا نقص مدرک را اطلاع داد.

وی درباره تقسیم سهام متوفی بین وراث ادامه داد: تقسیم سهام هم مبتنی بر انحصار وراثت رسمی کشور است که یا توسط داده یا شورای اختلاف صادر می‌شود و طبق آن تقسیم سهام صورت می‌گیرد.

مدیرعامل سمات همچنین درباره پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث گفت: سود سهام عدالت متوفیان مورد محاسبه قرار داده و برای وراثی که پرونده تشکیل داده‌اند در اولین مرحله پرداخت سود سهام عدالت سود متوفی هم برای آنها واریز می‌شود که این سود مشمول سود سال ٩٨ تا به امروز می‌شود.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید