بازنشستگان بخوانند | واریز متناسب سازی حقوق بازنشستگان آغاز شد

سازمان بازنشستگی نیروهای مسلح اعلام کرد که ۴۰ درصد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری، پیش‌بینی‌شده برای سال ۱۴۰۳، از آذرماه اجرایی شده و با حقوق این ماه پرداخت می‌شود.


بازنشستگان

سازمان بازنشستگی نیروهای مسلح اعلام کرد که امکان صدور احکام متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری فراهم شده است. بر اساس این اطلاعیه، ۴۰ درصد متناسب‌سازی پیش‌بینی‌شده برای سال ۱۴۰۳ از آذرماه اجرایی شده و با حقوق این ماه پرداخت می‌شود.

در این اطلاعیه آمده است:

«مشترکین محترم، به آگاهی شما عزیزان می‌رسانیم: پس از رفع موانع قانونی و اعتباری پیش‌گفته، جداول متناسب‌سازی گروه‌های شغلی مختلف بازنشستگان لشکری نهایی، اصلاحات فنی و نرم‌افزاری لازم در سامانه حقوق و مزایا اعمال، امکان صدور احکام متناسب‌سازی فراهم و هماهنگی‌های لازم با سازمان برنامه و بودجه کشور و ستاد کل نیروهای مسلح صورت پذیرفته است. ان‌شاءالله چهل درصد سال اول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری را در حقوق آذرماه جاری برای شما پیشکسوتان محترم نیروهای مسلح انجام خواهیم داد.»

وام بازنشستگان

مدیرعامل بانک رفاه کارگران از پرداخت سومین مرحله تسهیلات قرض‌الحسنه ۳۰ میلیون تومانی بازنشستگان و مستمری‌بگیران تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی در سال جاری خبر داد.

اسماعیل للـه‌گانی با اعلام این خبر افزود: سومین مرحله پرداخت این تسهیلات به تعداد ۴۰ هزار فقره، روز ‌شنبه ۱۷ آذر ماه به صورت کاملا غیرحضوری، بدون حضور در شعبه و بدون نیاز به ضامن، به حساب بازنشستگان واجد شرایط واریز شد.

وی تصریح کرد: با پرداخت سومین مرحله، در مجموع بالغ بر ۱۱۹ هزار فقره تسهیلات قرض‌الحسنه ۳۰۰ میلیون ریالی به مبلغ حدود ۳۶.۰۰۰ میلیارد ریال در سال جاری از سوی بانک رفاه کارگران به بازنشستگان و مستمری‌بگیران تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی اعطاء شده است.

مدیرعامل بانک رفاه کارگران گفت: در سال جاری در چهار مرحله حدود ۴۲.۰۰۰ میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه به بازنشستگان پرداخت شده که سه مرحله این تسهیلات ۳۰۰ میلیون ریالی و یک مرحله نیز ۲۰۰ میلیون ریالی بوده است.

افزایش رقم وام بازنشستگان تامین اجتماعی

للـه‌گانی خاطرنشان ساخت: مبلغ این تسهیلات پیش از این هر فقره ۲۰۰ میلیون ریال بود که با موافقت بانک رفاه کارگران و با انعقاد تفاهم‌نامه فی‌مابین سازمان تامین اجتماعی و این بانک به هر فقره ۳۰۰ میلیون ریال افزایش یافت.

علی دهقان‌کیا رئیس کانون عالی بازنشستگان تهران با اشاره به پرداخت معوقات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آینده نزدیک گفت: غیرحداقل‌بگیرها در سه ماه به عنوان علی الحساب مبلغ ۳ میلیون تومان دریافت کرده‌ اند و اکنون نیز بعد از اجرای متناسب سازی هر ماه حداقل ۷۱۶ هزار تومان دریافت می‌کنند. یعنی فرد هر میزان که طلبکار باشد محاسبه و پرداخت خواهد شد. سایر سطوح بازنشستگان از جمله حداقل بگیران هم به همین صورت است. اما برای زیر حداقل بگیران بعید است چیزی تعلق بگیرد.

وی با اشاره به اینکه احتمالاً مبالغ واریزی معوقات کمتر از ۲ میلیون تومان نباشد، افزود: طبق صحبتی که با مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی کردیم اگر منابع آن تأمین شود تا شب عید باید پرداخت شود.

دهقان‌کیا در ادامه در خصوص متناسب‌سازی بیان کرد: مبالغ متناسب سازی از از پایان آبان‌ماه بر مبنای حداقل حقوق ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان پرداخت شد و عده‌ای مشمول قانون متناسب‌سازی شدند. اما برخی افراد هستند که به حداقل بگیران چسبندگی دارند. یعنی مثلاً ماهانه مبلغ ۹ میلیون یا ۱۰ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند که با اجرای متناسب سازی بر مبنای حداقل دستمزد ده درصد یعنی حداقل ۷۱۶ هزار تومان به بالا دریافت کرده‌اند.

وی همچنین گفت: البته بعضی افراد هم بودند که مبالغ افزایش حقوق بیشتری تا سطح ۴ میلیون تومان داشته‌اند. سایر سطوح هم با توجه به میزان دریافتی و سابقه کارشان تا چهار میلیون تومان هم افزایش داشته‌اند. اما حداقل میزان همان ۷۱۶ هزار تومان بوده است. به زیرحداقل بگیران نیز به نسبت دریافتی‌شان مثلاً اگر ده روز حقوق دریافت می‌کنند به همان میزان پرداخت شده است.

نپرداختن بدهی دولت موجب ایجاد ناترازی در سازمان تأمین اجتماعی شده است

رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی به ناترازی‌های منابع در سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: سازمان تأمین اجتماعی ناترازی‌های مختلفی دارد که یکی از آنها مربوط به یک اصل ۲۶ قانونی است که در سنوات گذشته در مجلس مصوب شده است. بر این اساس برخی از کارفرمایان معاف از پرداخت سهم بیمه شده‌اند. مثلاً در مشاغلی مانند قالیبافان یا رانندگان درون و برون شهری کارفرما معاف از پرداخت سهم بیمه است و گفته‌اند که دولت باید آن را پرداخت کند.

وی با بین اینکه دولت این میزان را پرداخت نمی‌کند و این بدهی دولت است اظهار کرد: یعنی در واقع دولت ۳۴۱ هزار میلیارد تومان از بیمه تأمین اجتماعی برای بیمه‌شدگان خدمات می‌گیرد اما آن را پرداخت نمی‌کند و بدهکار است. وقتی پول را نمی‌دهد ما با کسری بودجه و ناترازی مواجه می‌شویم و این کسری در هر ماه باعث می‌شود که یکسری عقب افتادگی‌های در پرداخت‌ها ایجاد شود. پس باید از یک جایی پول تأمین کنیم که یا از محل بدهی دولت است یا از اموال دیگر. این تنها یک مورد از ناترازی‌های اصلی است.

دهقان کیا اضافه کرد: یکی دیگر از کارهایی که باید انجام دهیم این است که هزینه‌های اضافی هم اصلاح شود تا سازمان بتواند روی پای خود بایستد و اگر همین روند ادامه داشته باشد سازمان در آینده دچار مشکل خواهد شد.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید