طیبه حسینی سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها در پاسخ به این سوال که «به نظر میرسد یارانه دهکهای یک تا سه به صورت کامل واریز نشده است» ضمن تاکید بر اینکه یارانه آذر ماه به حساب سرپرستان خانوار دهکهای مورد اشاره واریز شده است، اظهار کرد: یارانهها همان زمانی که اعلام کردیم واریز شد. اینکه برخی اظهار داشتند که یارانه دریافت نکردهاند نیازمند بررسی از جهات مختلف است.
وی افزود: ممکن است برای برخی پیامک واریز ارسال نشده باشد یا ممکن است برخی افراد تغییر دهک از یک تا سه به چهار تا نه داشتهاند در نتیجه هر فرد با توجه به وضعیتش باید مورد بررسی قرار گیرد.
سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها خاطرنشان کرد: به طور کلی یارانه دهکهای مورد اشاره پرداخت شده و موعد پرداخت یارانه دهکهای چهارم تا نهم هم پایان ماه است و ان شاءالله در موعد خود پرداخت خواهد شد.
یارانه دهکهای اول تا سوم در آذر ۱۴۰۳ بدون تاخیر به حساب سرپرستان خانوار واریز شد اما در این میان برخی از یارانه بگیران خبر میدهند که در ماه جاری یارانه دریافت نکردهاند.
این موضوع باعث نگرانی یارانه بگیران شده است زیرا در ماه گذشته آییننامهای در هیئت وزیران مصوب شد که بر اساس آن یارانه نقدی افراد پردرآمد حذف شود و مجلس شورای اسلامی نیز در بودجه ۱۴۰۴ دولت را نسبت به انجام این کار مکلف کرده است. بنابراین یارانه بگیران دهکهای کم درآمد جامعه نگران این هستند که یارانه نقدی آنها به اشتباه حذف شود.
با این وجود طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها خبر داده که حذف یارانه نقدی افراد پردرآمد هنوز آغاز نشده است. حسینی در گفتوگو با مهر اعلام کرده که یارانه دهکهای اول تا سوم پرداخت شده است. او در پاسخ به این سؤال که چرا برخی از یارانه بگیران میگویند یارانه دریافت نکردهاند، گفته است: ممکن است برای برخی پیامک واریز ارسال نشده باشد یا ممکن است برخی افراد تغییر دهک از یک تا سه به چهار تا نه داشتهاند در نتیجه هر فرد با توجه به وضعیتش باید مورد بررسی قرار گیرد.
با توجه به سخنان سخنگوی سازمان هدفمندی یارانهها، سرپرستان خانوارهای مشمول دهکهای درآمدی اول تا سوم باید تا ۳۰ آذر که موعد واریز یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم است منتظر بمانند و در صورتی که در ۳۰ آذر هم یارانه نقدی به حساب آنها واریز نشد، باید به به وبگاه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند مراجعه کرده و اعتراض خود را ثبت کنند تا پیگیریهای لازم انجام گیرد.
در نشست علنی شب دوشنبه – ۱۹ آذرماه – صحن علنی مجلس شورای اسلامی، بررسی بخشهای هزینهای لایحه بودجه ۱۴۰۴ در دستور کار نمایندگان قرار گرفت و بند (ث) تبصره ۱۳ این لایحه به تصویب رسید.
طبق بند (ث) که به تصویب رسید، در صورت درخواست سرپرستان خانوار مشمول یارانه نقدی برای تغییر شیوه پرداخت از نقدی به کالابرگ الکترونیکی، استفاده از مبالغ کالابرگ الکترونیکی برای سرپرستان خانوارهای مشمول یارانه نقدی بهصورت داوطلبانه مجاز میباشد. سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف است سازوکار اجرائی لازم را برای افراد متقاضی مهیا نموده و دستورالعمل اجرائی آن را با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ نماید.
نمایندگان مجلس در جهت اجرای اهداف برنامه هفتم مبنی بر کاهش فقر مطلق دولت را مکلف کردند که از محل منابع حاصل از حذف یارانه نقدی دهکهای هشتم، نهم و دهم، ماده ۴۵ قانون مالیات بر ارزش افزوده و بازنگری در سیاستهای حمایتی نقدی و غیرنقدی، حداقل به میزان ۴۰ هزار میلیارد تومان بسته حمایت از معیشت محرومین و حمایت از حداقل ۴۰۰ هزار خانوار دچار فقر شدید غیر تحت پوشش نهادهای حمایتی که براساس نیازمندیابی فعال با مشارکت خیرین و سازمانهای مردم نهاد در قالب سامانه پنجره واحد خدمات حمایت اجتماعی ایرانیان (موضوع بند ب ماده ۳۱ قانون برنامه هفتم پیشرفت) شناسایی میشوند و همچنین افزایش اعتبار کالابرگ برای خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی یا عضو سه دهک پایین درآمدی را از خرداد ماه سال ۱۴۰۴ اجرایی نماید.
بر اساس این مصوبه، به جز مواردی که در این قانون تصریح شده است، منابع و مصارف هدفمندسازی یارانهها مطابق احکام مرتبط در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور وصول و مصرف و در ردیفهای جداگانه به تفکیک و به صورت نشاندار ثبت میگردد. منابع موضوع هدفمندسازی یارانهها، به مصارف هدفمندسازی یارانهها اختصاص مییابد. در صورت عدم کفاف منابع مذکور برای پوشش مصارف مربوطه، دولت میتواند نسبت به اختصاص کمک زیان به سازمان هدفمندسازی یارانهها اقدام نماید.
نمایندگان مجلس، سازمان برنامه و بودجه رامکلف کردند که جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانهها (موضوع این بند) را به صورت جداگانه در بخش دوم لایحه بودجه درج نماید. سازمان برنامه و بودجه مکلف است گزارش منابع و مصارف مذکور را به تفکیک اقلام، به صورت ماهانه به کمیسیونهای برنامه و بودجه و اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارسال کند.