بازنشستگان بخوانند | چرا مبلغ همسان‌سازی بازنشستگان واریز نشد؟

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای تاکید کرد: ۵۰۰ هزار تومان یا ۷۰۰ هزار تومان به حساب بازنشسته‌ها واریز شود در حالی که قانون گفته است اول طبق قانون باید ۴۰ درصد اضافه شود.


بازنشستگان

محمد سبزی، نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس در  تذکری گفت: ساماندهی نیروهای شرکت دست دلالان را قطع می‌کند و نیروهای شرکتی سال‌هاست منتظر همچین اقدامی هستند.

وی ادامه داد: ۵۰۰ هزار تومان یا ۷۰۰ هزار تومان به حساب بازنشسته‌ها واریز شود در حالی که قانون گفته است اول طبق قانون باید ۴۰ درصد اضافه شود. محل تامین مالی آنها هم از آن یک درصد ارزش افزوده‌ای که اضافه شد مشخص شده است چه دلیلی بر عدم اجرای آن است؟

سبزی یادآور شد: برخی قوانین یا ابلاغ نمی‌شوند یا اینکه ابلاغ شده و اجرا نمی‌شوند در صورتی که مجلس ساعت‌ها و روزها برای این قوانین وقت صرف کرده است و نشسته و بحث کرده و این همه هزینه شده دلیل آن چیست که اجرا نمی‌شوند؟ مثلاً در بحث متناسب‌سازی که امروز مطالبه به حق بازنشسته‌ها است یا بحث ساماندهی نیروهای شرکتی که به حق مطالبه نیروهای شرکتی است چرا اجرا نمی‌شود؟

همسان سازی حقوق بازنشستگان

یک بازنشسته فعال صندوق تأمین اجتماعی نیروهای مسلح گفت: بعد از واریز مبلغ همسان‌سازی بازنشستگان نیروهای مسلح متوجه شدیم که بالاترین افزایش حدود ۷۰۰ هزار تومان است. قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح به بدترین شکل انجام شد

امیر رهبر (بازنشسته فعال صندوق تأمین اجتماعی نیروهای مسلح) با انتقاد از مبلغ همسان‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: بعد از واریز مبلغ همسان‌سازی بازنشستگان نیروهای مسلح متوجه شدیم که بالاترین افزایش حدود ۷۰۰ هزار تومان است.

وی گفت: اعتراض به این موضوع سبب شد، مسئولین سازمان بازنشستگی نیروهای مسلح نشستی با برخی از پیشکسوتان برگزار کند و نظرات، مطالبات، سوالات و ابهامات آنان را بشنود. در این جلسه جزئیات فنی و قانونی اجرای متناسب‌سازی تشریح شد.

امیر رهبر در ادامه افزود: متأسفانه قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح به بدترین شکل انجام شد و موجب ناراحتی و نارضایتی شد.

وی توضیح داد: سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) ترمیم حقوق آبان سال ۱۴۰۱ که در دولت قبل به عنوان کمک حقوق منظور شده بود را به عنوان همسان‌سازی ۴۰ درصد حقوق بازنشستگان با شاغلین همتراز تلقی کرده است. این ترمیم حقوق نه بودجه‌اش و نه خودش به امسال مربوط نمی‌شود و همسان‌سازی در برنامه هفتم مختص سال ۱۴۰۳ است.

«سعید علیزاده» بازنشسته تامین اجتماعی در انتقاد از نحوه‌ی اجرای همسان‌سازی گفت: آقای میدری وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی در یک گفتگوی تلویزیونی اعلام کرده است «احکام همسان‌سازی بازنشستگان تامین اجتماعی برای حدود هشتصد هزار بازنشسته صادر خواهد شد و برای ۳ و نیم میلیون نفر احتیاجی به صدور حکم نیست» که منظور ایشان از ۳ و نیم میلیون نفر کسانی هستند که حداقل مبلغ یعنی فقط ۷۱۶ هزار تومان به مستمری‌شان اضافه شده است. در حالی که جامعه بازنشستگان تامین اجتماعی انتظار دریافت حداقل چند میلیون تومان افزایش حقوق بر اساس اجرای فرمول متناسب‌سازی را داشتند با مشاهده افزوده شدنِ ۷۱۶ هزار تومان به حقوق ۷میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی حداقل‌بگیران، شوکه شدند و خیال اجرای عدالت را برباد رفته دیدند!

او افزود: باید پرسید معنی متناسب‌سازی چیست؛ از نظر بازنشستگان، همسان‌سازی یعنی جبران عقب ماندگی اولین حقوق بازنشستگی نسبت به حداقل دستمزد سال بازنشستگی و به عبارتی حفظ قدرت خرید در سطح اولین حقوق بازنشستگی دریافتی. در حال حاضر بازنشستگان حداقلی بگیر از سال ۱۳۸۷ تا سال جاری حدود ۶۰ درصد و بازنشستگان سایر سطوح تا حدود ۱۱۰ درصد عقب ماندگی حقوق از نرخ تورم ۱۶ساله دارند که باید جبران می‌شد. علت این عقب ماندگی هم این است که در این ۱۶ سال سازمان تامین اجتماعی برخلاف ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی، برای افزایش سالانه مستمری بازنشستگان از مصوبات ناعادلانه‌ی شورایعالی کار تبعیت نموده است.

به گفته علیزاده، سازمان تأمین اجتماعی، شورایعالی کار و کانون عالی بازنشستگان، مقصر اصلی کاهش حقوق بازنشستگان هستند، بنابراین متناسب‌سازی بایستی برای جبران این فاصله صورت گیرد و انتظار می‌رفت افزایش حقوق برای حداقل‌بگیران، دست کم مبلغ ۵ میلیون تومان باشد.

این بازنشسته افزود: به راستی چه تعداد بازنشسته و مستمری‌بگیر در فاصله ۷ میلیون و ۱۵ میلیون تومان حقوق هستند که آن‌ها نیز حداقل افزایش مستمری یعنی ۷۱۶ هزار تومان را دریافت کردند، نه بیشتر؟ این شیوه اجرای متناسب‌سازی در حق همه اینها ظلم کرده است.

این فعال صنفی با تاکید بر اینکه «مبالغ پرداختی ناچیز و توهین‌آمیز است و باید حداقل ۵ میلیون به حقوق بازنشستگان کف بگیر و میانه‌ی رو به پایین افزوده می‌شد» اضافه کرد: می‌گویند صندوق تأمین اجتماعی توان پرداخت این مبالغ را ندارد پاسخ این است که طی سالیان طولانی و در دهه‌های گذشته، اگر دولت‌های متعدد بدهی‌شان به سازمان تأمین اجتماعی را به موقع پرداخت می‌کردند، الان صندوق تامین اجتماعی پر و پیمان بود؛ سوال اصلی این است که چرا مدیران عامل سازمان و مسئولان کانون بازنشستگان به قدر کافی پیگیر دریافت طلب سازمان از دولت نبوده‌اند؟!

علیزاده در پایان گفت: باید بدانیم مبلغ یک‌درصد افزایش مالیات بر ارزش افزوده که در بودجه سال جاری از اول سال از ۹۰ میلیون ایرانی برای همسان‌سازی گرفته شده چند میلیون همت است؛ چه میزان از آن صرف همسان‌سازی شده و چرا سهم بازنشستگان تامین اجتماعی «هیچ» است؟!

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید