امیر رهبر، فعال صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح، گفت: پیرو جلسه ۱۶ دی ماه سال جاری که در سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح برگزار شد، قرار شد تغییراتی از دی ماه در فیش حقوق بازنشستگان ایجاد شود.
رهبر گفت: یکی از این تغییرات، شفاف شدنِ احکام و فیشهای حقوقی است، که مقرر شده احکام مجدد با توضیحات کامل بارگذاری شود.
وی در ادامه به کاهش امتیار حق مدیریت اشاره کرد و گفت: قرار شد این حق به حالت اول برگردد و دراحکام دیده شود. همچنین در رابطه با عیدی و تغییر عدد ثابت آن پیشنهاداتی شد و قول دادند که در این رابطه مکاتباتی صورت بگیرد. در رابطه با مبلغِ کمِ وامهای سابا نیز اعتراضاتِ خود را به گوش مسئولان رساندیم. بازنشستگان همچنین از فروشگاه اتکاء و مبلغ ناچیزِ شارژ این فروشگاه انتقاد کردند.
رهبر گفت: در این جلسه وعده دادند که مابهالتفاوت عائلهمندی و حق اولاد با حقوق دیماه پرداخت شود. همچنین مطرح شد بازنشستگانی که همسانسازیِ آنها کمتر از یک میلیون تومان بوده، در دیماه به یک میلیون تومان برسد و معوقه آذر ماه هم پرداخت شود.
این فعال صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح در پایان افزود: برگزاریِ جلساتِ فصلیِ ساتا، از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه وعده دادند.
سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) ترمیم حقوق آبان سال ۱۴۰۱ که در دولت قبل به عنوان کمک حقوق منظور شده بود را به عنوان همسانسازی ۴۰ درصد حقوق بازنشستگان با شاغلین همتراز تلقی کرده است.
یک بازنشسته فعال صندوق تأمین اجتماعی نیروهای مسلح گفت: بعد از واریز مبلغ همسانسازی بازنشستگان نیروهای مسلح متوجه شدیم که بالاترین افزایش حدود ۷۰۰ هزار تومان است. قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح به بدترین شکل انجام شد.
امیر رهبر (بازنشسته فعال صندوق تأمین اجتماعی نیروهای مسلح) در تماس با خبرنگار ایلنا، با انتقاد از مبلغ همسانسازی حقوق بازنشستگان گفت: بعد از واریز مبلغ همسانسازی بازنشستگان نیروهای مسلح متوجه شدیم که بالاترین افزایش حدود ۷۰۰ هزار تومان است.
وی گفت: اعتراض به این موضوع سبب شد، مسئولین سازمان بازنشستگی نیروهای مسلح نشستی با برخی از پیشکسوتان برگزار کند و نظرات، مطالبات، سوالات و ابهامات آنان را بشنود. در این جلسه جزئیات فنی و قانونی اجرای متناسبسازی تشریح شد.
امیر رهبر در ادامه افزود: متأسفانه قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح به بدترین شکل انجام شد و موجب ناراحتی و نارضایتی شد.
وی توضیح داد: سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) ترمیم حقوق آبان سال ۱۴۰۱ که در دولت قبل به عنوان کمک حقوق منظور شده بود را به عنوان همسانسازی ۴۰ درصد حقوق بازنشستگان با شاغلین همتراز تلقی کرده است. این ترمیم حقوق نه بودجهاش و نه خودش به امسال مربوط نمیشود و همسانسازی در برنامه هفتم مختص سال ۱۴۰۳ است.
متن درخواست ترمیم حقوق و مزایای بازنشستگان کشوری و لشکری
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
همانگونه که مستحضرید تورم افسار گسیخته و عدم افزایش حقوق، برابر با تورم طی سالیان گذشته-علیرغم تصریح قوانین برنامه- باعث فشار مضاعف بر گُرده بازنشستگان شده است.
چرا که علاوه بر کسر حقوق و قطع مزایایی چون اضافهکار، پاداش و حق مأموریت، با رسیدن فرزندان به سن ازدواج، تحصیل و کار و بزرگتر شدن خانواده هزینههای فرد بازنشسته افزایش مییابد. لذا مستدعی است با برنامههای کارشناسی نسبت به ترمیم حقوق و مزایا و تقویت صندوقهای بازنشستگی اقدام فرمایید.
در شهریور ماه سال 1402 بر اساس منابع پیش بینی شده در قانون بودجه سال گذشته، افزایش حقوق شاغلین نیروهای مسلح با هدف اجرایکامل حکم تبصره 3 ماده 117 قانون مدیریت خدمات کشوری (20 درصد بالاتر ن.م ) برای کارکنان شاغل نیروهای مسلح انجام شد.
پس از افزایش حقوق شاغلین ن.م، انتظار مشابهی برای بازنشستگان نیروهای مسلح ایجاد و مورد مطالبه جدی قرار گرفت و سازمان بازنشستگی نیروهای مسلح با حمایت کامل ساتا ن.م، پیگیری این مطالبه و اجرای حکم تبصره 3 ماده 117 قانون مدیریت برای بازنشستگان لشکری را در دستور کار خود قرار داد و در این خصوص، طی مکاتبات و جلسات در سطوح مختلف دولت، این درخواست را مطرح و پیگیری نمود و در نهایت طی چهار فقره مکاتبه رسمی دولت، این درخواست مورد موافقت قرار نگرفت و به قانون برنامه هفتم توسعه ارجاع گردید که چند بند از پاسخ منفی مورخه 1402/08/10 دولت به درخواست های سابا، عینا ” به شرح زیر توضیح داده می شود:
الف- بابت افزایش حقوق شاغلین نیروهای مسلح، در قانون بودجه سال 1402 اعتبار لازم پیش بینی شده است و بر همین اساس افزایش حقوق مازاد بر ضریب سالانه، از شهریور ماه سال جاری (1402) عملیاتی شده است.
ب- مطابق جزء 2 بند الف تبصره 12 قانون بودجه سال 1402، افزایش حقوق بازنشستگان لشکری به میزان 20% انجام شده است، لذا هرگونه افزایش مجدد حقوق بازنشستگان، نیاز به مجوز قانونی جدید دارد که تاکنون توسط مجلس شورای اسلامی به دولت ابلاغ نشده است، ضمن این که اعتباری نیز بدین منظور در قانون بودجه سال جاری (1402) پیش بینی نشده است.
پ- در فرایند بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی، هماهنگی لازم برای تصویب حکمی، به منظور متناسب سازی حقوق بازنشستگان و بهبود معیشت آنان، به عمل آمده است که در صورت تصویب، در طول برنامه هفتم توسعه اجرایی خواهد شد.
علی رغم چهار فقره پاسخ منفی دولت به درخواست های سابا، برای اجرای حکم تبصره 3 ماده 117 قانون مدیریت برای بازنشستگان ن.م، سابا فرآیند پیگیری ها را متوقف ننمود و با ارجاع موضوع به ستاد کل ن.م، استفاده از اختیارات تفویضی فرماندهی معظم کل قوا (مدظله العالی) به ستاد کل، موضوع ماده 199 قانون استخدام آجا و مواد مشابه در قوانین سپاه و فراجا را از ستاد کل درخواست نمود که با حمایت و همراهی ارزشمند ستاد کل ن.م، مجوز اعمال حکم تبصره 3 ماده 117 برای بازنشستگان ن.م اخذ و این حکم در بهمن 1402، بدون موافقت و واگذاری اعتبارات دولتی و صرفا” با تأمین مالی توسط ستاد کل، ودجا و ساتا در بهمن و اسفند 1402اجرا گردید، ولی از طرف دیگر سازمان برنامه و بودجه، طی نامه رسمی مورخه 1402/12/25 تأمین مالی افزایش 10 درصد حقوق بازنشستگان ن.م در بهمن 1402 را به منابع بند (س) تبصره ( 6 ) لایحه بودجه سال 1403 با موضوع افزایش یک واحد درصد(1%) نرخ مالیات بر ارزش افزوده موضوع ماده (71 ) قانون مالیات بر ارزش افزوده، ارجاع داد.
سازمان بازنشستگی نیروهای مسلح، پس از وصول پاسخ منفی مورخه 1402/12/25 پیش گفته، بر سر دو راهی قطع افزایش 10درصد بهمن 1402 از فروردین ماه 1403 تا زمان اجرای متناسب سازی 1403 و یا استمرار بدون تأمین مالی افزایش 10درصد بهمن 1402 قرار گرفت، لیکن بنا به ملاحظات معیشتی بازنشستگان ن.م، راه کار دوم را در دستور کار خود قرار داد و از ساتا درخواست استمرار پرداخت افزایش 10 درصد بهمن 1402، با اسقراض از بخش های مختلف نیروهای مسلح را مطرح کرد که با موافقت، حمایت و همراهی ساتا، این افزایش، بدون یک ریال تأمین مالی منابع دولتی و به قیمت آسیب دیدن چند بخش مهم خدمت رسان در نیروهای مسلح ادامه یافت و در نهایت در آذر ماه جاری، پس از صدور مجوز اجرای متناسب سازی، افزایش 10درصد بهمن 1402 بخشی از متناسب سازی چهل درصد حقوق بازنشستگان لشکری منظور گردید.