نکات خانه داری مجموعهای از راهها و ترفندهایی است که برای سازماندهی و مدیریت بهتر خانه میتوان از آنها استفاده کرد. نکات خانه داری یا مدیریت منزل به معنای بهرهبرداری از یک ملک و تأمین نیازهای روزمره منزل است.نکات خانه داری شامل یک سری راهنماها و شیوه هایی است که به شما کمک می کند تا منزل خود را تمیز و منظم نگه دارید. ما در سایت مکتوب نامه سعی کرده ایم جدیدترین نکات خانه داری که کارها را برای شما راحت تر میکند قرار دهیم.در ادامه به آخرین ترفند نکات خانه داری می پردازیم.
زعفران را در یک کیسه ریخته و در آن را محکم ببندید. اگر زعفرانی که خریداری کرده اید، زعفران بسته بندی شده است، فقط کافی است در آن را باز نکنید. یک قاشق بردارید و با لبهی قاشق روی کیسه بکشید. آنقدر این کار را تکرار کنید تا زعفران کاملا پودر شود.
آموزش صحیح ساییدن زعفران با ۴ روش کاربردی
حضور پررنگ زعفران نه تنها در غذاهای ایرانی، بلکه در غذاهای خارجی نیز همواره مورد توجه بوده است. یکی از متداول ترین روش های استفاده از زعفران، زعفران به صورت ساییده شده است. درست ساییدن زعفران یک امر مهم است، چرا که اگر زعفران درست ساییده نشود، کیفیت آن افت کرده و در نتیجه خواص آن از جمله عطر و طعم، و قدرت رنگ دهی آن کاهش مییابد.
حفط کردن خواص زعفران در طی فرآیند ساییدن، امری مهم و ضروری است. به همین علت قبل از اینکه با روشهای مختلف ساییدن زعفران آشنا شویم، به بررسی چند نکته که قبل از دست به کار شدن باید رعایت کنید میپردازیم.
خشک بودن زعفران
قبل از اینکه بخواهید زعفران خود را بسابید، باید از خشک بودن زعفران اطمینان حاصل کنید. اگر زعفرانی که در دسترس دارید خشک نیست، کافی است آن را درون فر یا بر روی شعلهی کم گاز قرار دهید تا خشک شود. حواستان باشد که زعفران را زیادی در معرض گرما قرار ندهید. در غیر این صورت زعفران شما میسوزد و دیگر به هیچ دردی نمی خورد مگر دور ریخته شدن!
محیط ساییدن زعفران باید چگونه باشد؟
محیطی که در آن می خواهید زعفران را آسیاب کنید نباید مربوط باشد. زعفران رطوبت را به سرعت به خود جذب می کند و اگر این اتفاق بیفتد، آسیاب کردن آن مشکل میشود و حتی ممکن است که دیگر آسیاب نشود.
استفاده از هاون مناسب برای ساییدن زعفران
اگر میخواهید برای سابیدن زعفران از هاون استفاده کنید باید به مناسب بودن هاون خود توجه کنید. هاون های سنگی و چوبی گزینههای خوبی برای سابیدن زعفران هستند، که در مقایسه با هاونهای سنگی، هاونهای چوبی گزینههای بهتری هستند.
طرز ساییدن زعفران با قند
هاون های فلزی و برنجی از بدترین هاون ها برای سابیدن زعفران محسوب میشوند. در واقع در هنگام ساییدن زعفران در این هاون ها، به دلیل فلزی بودن تولید گرما میکنند و باعث سوختن زعفران میشوند.
اما اگر هاون چوبی یا سنگی در دسترس ندارید، و تهیهی آنها برای شما مقدور نیست، می توانید با یک کلک کوچک، از هاونهای فلزی استفاده کنید. برای دور زدن قانون سوختن زعفران در هاونهای فلزی، کافی است از یک حبه قند استفاده کنید. به این صورت که ابتدا قند را آسیاب کرده، سپس زعفران را به آن اضافه می کنیم.
قند علاوه بر جلوگیری از سوختن زعفران در هاونهای فلزی، سرعت ساییده شدن زعفران را نیز افزایش میدهد. میتوانیم به جای قند از شکر نیز استفاده کنیم. استفاده از شکر به جای قند کار شما را ساده تر میکند. زیرا شکر احتیاج به آسیاب کردن ندارد.
به این نکته توجه داشته باشید که هنگام استفاده از زعفران در این روش، ابتدا زعفران به شما رنگ خوبی میدهد. حتی بهتر از رنگ هایی که از روشهای دیگر میدهند. اما بعد از گذشت مدتی، این ویژگی از دست میرود. و یک زعفران بی رنگ روی دستتان میماند. پس اگر فقط رنگ دهی اولیه زعفران برای شما مهم است، این روش می تواند روش خوبی باشد.
زعفران را سریع نسابید
یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه داشته باشید، سرعت ساییدن است. سرعت زیادی و عجله داشتن در ساییدن زعفران، موجب سوختن آن می شود. پس به این نکتهی مهم توجه داشته باشید.
از دیگر نکات حائز اهمیت در طرز سابیدن زعفران این است که نباید به صورت یکجا همه آن را بسابید. شاید به این فکر کنید که بهتر باشد تمام زعفرانی که در اختیار دارید را به صورت یک جا پودر کنید، تا همیشه زعفران پودر شده در اختیار داشته باشید. اما این طرز فکر اشتباه است. زیرا زعفران ساییده شده خواص خود را خیلی زود از دست می دهد. پس فقط در صورت نیاز و قبل از استفاده زعفران را پودر کنید.
روشهای مختلفی برای پودر کردن زعفران وجود دارد، که در اینجا چند روش کاربردی آن را آوردهایم.
روش اول: طرز ساییدن زعفران با قاشق
زعفران را در یک کیسه ریخته و در آن را محکم ببندید. اگر زعفرانی که خریداری کرده اید، زعفران بسته بندی شده است، فقط کافی است در آن را باز نکنید. یک قاشق بردارید و با لبهی قاشق روی کیسه بکشید. آنقدر این کار را تکرار کنید تا زعفران کاملا پودر شود. توجه داشته باشید که از قسمت تیز کنار قاشق استفاده نکنید، بلکه از کمی بالا تر از آن استفاده کنید.
روش دوم: نحوه سابیدن زعفران با هاون
زعفران را در هاون ریخته و به آرامی سر هاون را تکان دهید تا زعفران کاملا آسیاب شود. در هنگام پودر کردن زعفران با هاون، به نکات گفته شده توجه داشته باشید.
روش سوم: طرز ساییدن با زعفران ساب
یکی دیگر از روش ساییدن زعفران، استفاده از زعفرانسابهای موجود در بازار است. کافی است زعفران را درون آنها ریخته و دستهی آن را آنقدر بچرخانید تا زعفران کاملا آسیاب شود.
روش چهارم: نحوه ساییدن زعفران با دستگاه آسیاب قهوه
این روش یکی دیگر از روش های سریع و آسان آسیاب کردن زعفران است. کافی است زعفران را در دستگاه آسیاب قهوه ریخته و آسیاب کنید. مدل و مارک دستگاه اهمیت چندانی ندارد. نکته مورد توجه در پودر کردن زعفران با دستگاه آسیاب قهوه، تیغه های دستگاه است که باید دوتایی باشد.
مریم غلامی
پودر کردن زعفران با هاون سنگی بهتر از گزینه های دیگر پودر کردن زعفران هست.
ناشناس
من همیشه زعفرون اساب میکنم با دستگاه اسیاب همرا بایک حبه قند ویا شکر وسپس که کاملا’پودر شد،آب ولرم میذارم داخل شیشه ی که زعفرون گذاشتم وکنار جای خنک میذارم تا رنگ وعطرى زیاد بشه وحفظ بشه .
ناشناس
من با روش قند یاشکرانجام میدم ولی نمیدونستم فقط به اندازه ی همون روز آسیاب کنم همه روباهم آسیاب میکردم میزاشتم توشیشه برای راحتی کارم بود
ناشناس
تو این گرونی کی میتونه زعفران بخره ادم چیزهای واجب و نمیتونه بخره چ برسه به زعفران
حسنیه نظری پنبه چوله
سلام و تشکر از مطالب مفید شما.
من زعفران رو با نایلون داخل فریزر میذارم بعداز مدتی که برداشتم تا خنک هست با دست از روی نایلون میسابم خیلی خوب پودر میشه، بعد داخل لیوان میریزم روش چند تکه یخ میذارم، در جای خنک گذاشته صبر میکنم تا یخ آب بشه همراهش زعفرون هم خیلی خوشرنگ و خوش عطر می مونه.
رقیه
من سی سال این کار را میکنم همه مینند
خوششون میاد اما یاد نمی گیرند با قاشق سابیدن فو ت داره همینطور در نایلون و باز نمی کنیم چون اون تو کاملا خوشک باید نوک
دسته قاشق بگیرین شما قاشق را بلند کنید با و زن قاشق خودش میاد پایین ضربه اون از چکش هم بهتره آرام آرام مثل آرد میشه
ایران
من زعفران راتوی تابه روحی که به مدت ۳ دقیقه روی شعله ملایم اجاق گاز میگذارم وبعد خاموش کرده وقتی زعفران ترد شد با فشار لار دوانگشت شصت واشاره خوب خرد والیبال میکنم بعد با یک قاشق مربا خوری آب جوش وبعد یک تکه یخ رنگ زعفران پس داده میشود میخواستم ببینم که این روش درست هست