تحقیقات علمی نشان می دهد که اشعه وای فای و تلفن های همراه باعث ایجاد خطراتی روی سلامتی می شوند، بنابراین عاقلانه است که تماس با اشعه را به حداقل برسانیم. وقتی به طور مداوم در محیطی قرار دارید که وای فای روشن است مضرات بسیار زیاد امواج وای فای باعث ایجاد صدمات جبران ناپذیری به شما و فرزندانتان خواهد شد.
دستگاه های وای فای، اشعه رادیو فرکانس را منتشر می کند؛ در غیر این صورت به عنوان اشعه مایکروویو شناخته می شود. بیشتر روترهای بی سیم و دستگاه های بی سیم مشابه، یک میدان از اشعه بی سیم را در فاصله 24/7متر منتشر می کنند.
این اشعه، مایکروویو است و دقیقا همان نوع اشعه ای می باشد که مایکروویو برای طبخ غذا از آن استفاده می کنند. زمانی که غذا را در مایکروویو قرار می دهید و با اشعه مایکروویو گرم می کنید، اصطکاک مولکولی ایجاد شده و غذا گرم می شود، این روش “اثر گرما” یا “اثر گرمایی” نامیده می شود.
دستگاه های وای فای مانند مودم بی سیم و کامپیوترهای بی سیم شامل فرستنده هایی هستند که از این نوع اشعه مایکروویو استفاده می کنند تا اطلاعات را در هوا که اثر گرمایش مشابهی بر روی بدن دارند، ارسال کنند.
هزاران مطالعه در رابطه با آلودگی وای فای و ایجاد بیماری های جدی، ابتلا به موارد زیر را نشان می دهد:
سرطان
تومور مغزی
بیماری آلزایمر
سرطان پستان
افسردگی
سرطان های مختلف کودکی
حساسیت الکتریکی
بیماری های قلبی
ناباروری
سقط جنین و خودکشی
سازمان بهداشت جهانی اشعه وای فای را به عنوان گروه 2 سرطان زا طبقه بندی کرده است.
عواقب خطرناک امواج وای فای (Wi-Fi) برای آقایان
امواج وای فای برای بدن بسیار مضر می باشند راه های بسیاری برای استفاده از اینترنت وجود دارد که می تواند عوارض اشعه وای فای را دفع کند.
آیا واقعا ما به محافظت در برابر امواج اینترنت وای فای در خانه نیاز داریم؟ برای رسیدن به جواب این پرسش در ابتدا باید به این پرسش پاسخ دهیم که امواج وای فای چه چیزی هستند و سپس با برشمردن مضرات وای فای بررسی کنیم که آیا وایفای واقعا ایمن است یا خیر.
تندخویی و پرخاشگری
بد خوابی
کم اشتهایی غیر عادی
خستگی دائمی
کاهش ناتوانی در مردان
طولانی شدن دوره تخمک گذاری در زنان
کندی رشد بدن
آیا وجود امواج وایفای در خانه امن است؟
اصلیترین محل بحث در مورد عوارض ناشی از وایفای به اثر حرارتی ناشی از پرتوها بر میگردد؛ اما اکثر مردم، هیچ اثر گرمایی و حرارتی از وجود امواج وایفای در خانه حس نمیکنند. از سویی دیگر شرکتهای مخابراتی و البته صاحب منفعت در این تکنولوژی قرار دارند که وجود عوارض ناشی از وایفای را رد میکنند. آنها میگویند که هیچ اثر گرمایی قابل مشاهده و نیازمند بررسی تا به حال از طریق امواج اینترنت وایفای اتفاق نیافتاده است. پس همین نبود هیچ مدرک مستدل برای ضررهای وایفای دلیلی بر امن بودن آن است.
اما مخالفان این ادعا نیز دلایل محکمی دارند و روزبهروز بر تعدادشان افزوده میشود. هزاران مطالعه دانشگاهی در سالهای اخیر از طرف دانشجویان و دانشمندان درباره عوارض ناشی از وایفای صورت گرفته است. آنها در یک بحث با هم اتفاق نظر دارند. امواج وایفای به صورت بالقوه بسیار مضر هستند و ضررهای وایفای تنها به اثر گرمایی بر نمیگردد که با نبود آن، این مسئله حل شود.
طبق تحقیقات آزمایشگاهی و دانشگاهی که انجام شده است، امواج اینترنت وایفای میتوانند اثرات بیولوژیکی خطرناکی روی انسانها و حتی سایر جانداران بگذارند. این تحقیقات که به صورت مستقل و مجزا از هم انجام شدهاند، در بیشتر موارد خطرات زیر را به عنوان عوارض ناشی از وایفای ذکر میکنند:
افزایش نفوذ پذیری سد خونی مغز
اختلال در سوخت و ساز گلوکزهای مغزی
شکستگی و اختلال در زنجیرههای DNA بدن
تولید و افزایش استرس
اختلال در سوخت و سازهای سلولی
در کنار موارد بالا تحقیقات جداگانهای وجود داشته است که تایید میکنند عوارض ناشی از وایفای میتواند شامل خستگی مداوم، سردرد روزانه و اختلالات گوارشی شود.
هر چند ممکن است نتایج این تحقیقات برای افرادی که مدام در معرض این امواج قرار میگیرند ناخوشایند و غیرقابل باور باشد، اما میتوانید به لیست عوارض ناشی از وایفای و ضررهای وایفای برای سلامتی انسان، موارد زیر را نیز اضافه کنید.
افزایش احتمال ابتلا به سرطان
افزایش سرعت رشد تومورهای مغزی
افسردگی
افزایش احتمال آلزایمر
ایجاد حساسیتهای الکتریکی
بیماریهای قلبی
و سایر آسیبهایی که ممکن است تحت تاثیر امواج وایفای در خانه برای افراد پیش آید.
وجود این میزان از آسیبها و ضررها ممکن است باعث ترس و نگرانی شما شود یا آنقدر بزرگ به نظر بیاید که آن را باور نکنید. جالب است بدانید طبق آخرین تحقیقات و گزارشهای سازمان بهداشت جهانی، امواج وایفای در دسته 2B عوامل سرطانزا قرار گرفتهاند. در این دسته معمولا عواملی قرار داده میشوند که هر چند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهند، اما عامل قطعی و صد در صدی نیستند.
محافظت در مقابل امواج وایفای در خانه چه منافعی دارد؟
طبق گزارشها و تحقیقاتی که در باب عوارض ناشی از وایفای انجام شده است، محققین سعی کردند نتایج به دست آمده پس از کاهش امواج وایفای در خانه را بررسی کنند. از داوطلبان خواسته شد تا در محل زندگی خود میزان امواج وایفای را برای مدتی مشخص به حداقل کاهش بدهند و چنین نتایجی به دست آمد:
بهبود وضعیت خواب
افزایش انرژی و توانایی بدنی
احساس سبکی و راحتی بیشتر در ذهن
خنکتر ماندن خانه و اتاق
نرمتر ماندن و عدم زبری پوست
عدم وجود طعم فلز در دهان
چگونه در مقابل وایفای از خود محافظت کنیم؟
با دنبال کردن راهکارهای زیر میتوانید تا حدودی میزان ضررهای وایفای را کاهش دهید و با خیالی راحتتر از این تکنولوژی استفاده کنید.
تمام دستگاههای اضافه را خاموش کنید
شما ممکن است برای رهایی از امواج وایفای به سراغ مودم خود بروید و قابلیت وایفای آن را خاموش کنید. دقت کنید که مودم تنها دستگاهی در خانه شما نیست که به فرستندههای وایفای مجهز هست. لپتاپ، موبایل، تلویزیونهای هوشمند، لوازم خانگی هوشمند، چاپگر بیسیم و هر وسیلهای که قابلیت اتصال بیسیم داشته باشد به نوعی مولد امواج وایفای در خانه شماست. هر کدام را که استفاده نمیکنید به صورت نرمافزاری یا سختافزاری خاموش کنید.
فاصله خود را با امواج وایفای در خانه حفظ کنید
امواج اینترنت وایفای مانند تمام امواج رادیویی به مرور و طی کردن مسافت ضعیفتر میشوند. به طور مثال شما در فاصله ۱۰۰ متری از یک مودم، امواج بسیار کمتری نسبت به یک مودم در فاصله ۱۰ متری دریافت میکنید. سعی کنید دستگاههای دارای وایفای را در محلی قرار بدهید که فاصله مناسبی با شما داشته باشند. دقت کنید که امواج وایفای در خانه میتوانند از دیوارها نیز عبور کنند. از گذاشتن مودم در اتاق خواب یا حتی نزدیک به دیوار مجاور اتاق خواب نیز تا حد امکان اجتناب کنید تا عوارض ناشی از وایفای را کاهش دهید.
از پریزهای زماندار در شب استفاده کنید
طبق تحقیقات انجام شده بیشترین ضررهای وایفای در ساعات نیمه شب اتفاق میافتد. بدن به صورت خودکار در نیمه شب شروع به بازسازی سلولی، سمزدایی بدن و ذخیره انرژی برای روز آینده میکند. امواج وایفای با اختلال در سوخت و ساز و فعالیتهای طبیعی میتواند این روند را دچار مشکل کند. سعی کنید مودم و دستگاههای دارای وایفای در خانه را به پریزهای زماندار متصل کنید. این پریزهای مخصوص را میتوان به گونهای تنظیم کرد که در ساعت خاصی از شبانهروز خاموش شوند و ارتباط دستگاه به برق را قطع کنند.
مراقب مراکز تابش وایفای در همسایگی خود باشید
احتمال موفقیت این مورد ممکن است بسیار کم باشد. اما خانههای کوچک و زندگی در مجتمعهای پر تراکم باعث شده تا غیر از دستگاههای وایفای در خانه خودمان، روزانه در معرض امواج وایفای همسایگان نیز قرار بگیریم. بهتر است با صحبت منطقی با آنها و گاه حتی با استفاده از یک دستگاه سنجش پرتوهای رادیویی از آنها بخواهیم استفاده خود را مدیریت کنند.
به دنیای کابلها برگردید
هیچ کس منکر دست و پاگیر بودن کابلهای وسایل کامپیوتری نیست و بسیاری از افراد دل خوشی از آنها ندارند. مخصوصا اگر شما از دستگاههای زیادی استفاده میکنید، تجمع کابلهای زیاد در میز کار شما میتواند یک بینظمی و ظاهری ناخوشایند را نمایش دهد. اگر واقعا استفاده از وایفای برای ما یک اجبار و گزینه حتمی نیست، میتوانیم دوباره کابلها را از انباری بیرون بیاوریم.
با تمام مزایای ارتباط بیسیم، کابلها و سیمها هنوز هم به خوبی کار میکنند و همچنین خبری از امواج مزاحم و ضررهای وایفای در میان آنها نیست. البته این نکته را دقت کنید که حتما از کابلهای استاندارد محافظدار برای اتصالهای خود استفاده کنید. کابلهای بدون محافظ و غیراستاندارد نیز خود منشائی برای نشت پرتوهای مضر هستند که میتواند بر بدن شما اثرات منفی بگذارد.