🔥206

سبک زندگی | حتما واکنش نشان دهید | تغییر رنگ ادرار ساده‌ترین راه تشخیص انواع بیماری+نشانه ها

مصرف داروها و موادغذایی خاص، برخی بیماری ها و حتی از دست دادن آب می‌توانند باعث تغییر رنگ ادرار شوند.


سبک زندگی

مصرف داروها و موادغذایی خاص، برخی بیماری ها و حتی از دست دادن آب می‌توانند باعث تغییر رنگ ادرار شوند.

علت تغییر رنگ ادرار ممکن است به‌خاطر عوامل مختلفی رخ دهد؛ اما باید بدانید زرد کم‌رنگ تا طلایی پررنگ به‌عنوان رنگ طبیعی ادرار شناخته می‌شود. دلتا مگ در این مقاله سلامتی تلاش کرده است تا دلایل تغییر رنگ و بوی ادرار و بیماری‌های مرتبط با آن را بررسی کند.

علت تغییر رنگ ادرار چیست؟

عوامل مختلفی در تغییر رنگ ادرار تاثیر دارند هرچند این تغییر رنگ ممکن است کاملا طبیعی باشد و هیچ علت خارجی و خطرناکی نداشته باشد. در بعضی مواقع نیز علت این تغییر رنگ به‌خاطر عفونت یا یک بیماری خطرناک است.

بهتر است با عوامل مختلف تاثیرگذار بر تغییر رنگ ادرار آشنا شوید تا در هنگام مواجه با این مسئله نگرانی ای برای شما پیش نیاید.

میزان آب مصرفی

میزان مصرف آب و مایعات در روز می‌تواند تاثیر زیادی بر تغییر رنگ ادرار داشته باشد. اگر مصرف روزانه آب کم باشد، ادرار تیره‌تر و غلیظ‌تر می‌شود. به‌عنوان‌مثال، در روزهای داغ و بسیار گرم تابستان ادرار معمولا تیره‌تر می‌شود. کم حتی می‌تواند باعث ادرار کدر شود.

مصرف مواد غذایی و مکمل‌ها

مصرف برخی مواد غذایی و نوشیدنی‌ها مانند اسپرسو، ویتامین‌ها و مکمل‌های غذایی و افزودنی‌های رنگی برای غذا می‌تواند باعث تغییر رنگ ادرار شود.

عوامل دارویی

مصرف برخی داروها می‌تواند به تغییر رنگ ادرار منجر شود. به‌عنوان‌مثال، داروهای آنتی‌بیوتیک، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) و داروهایی که به‌خصوص برای عفونت مثانه یا ادرار تجویز می‌شوند ممکن است رنگ ادرار را تغییر دهند.

عوامل طبی

برخی وضعیت‌های پزشکی مانند عفونت‌ها، سنگ‌های مجاری ادراری، التهاب‌ها، اختلالات کلیوی، بیماری‌های کبدی و مشکلات ادراری می‌توانند به تغییر رنگ ادرار منجر شوند.

خونریزی دستگاه گوارشی

خونریزی در بخش‌های مختلف دستگاه گوارشی مانند معده و روده می‌تواند باعث تغییر رنگ ادرار به قرمز یا قهوه‌ای شود.

اگر تغییر رنگ ادرار شما طبیعی نیست و همراه با علائم دیگری مانند درد، تورم یا تغییر بوی ادرار است، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا علت تغییر رنگ ادرار شما تشخیص داده شود.

تغییر رنگ و بوی ادرار نشانه چه بیماری‌هایی است؟

بیماری‌های متعددی وجود دارند که در تغییر رنگ و بوی ادرار موثر هستند که در ادامه به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد.
علت تغییر رنگ ادرار به قهوه‌ای یا زرد تیره:

درجات بالای تدریجی هیدراتاسیون: اگر آب مصرفی کم است، ادرار زرد تیره‌تر می‌شود یا باعث کدرشدن رنگ ادرار می‌شود.
عفونت ادراری: عفونت‌های ادراری می‌توانند باعث تغییر رنگ ادرار به زرد تیره یا قهوه‌ای شوند.
کم‌کاری کلیه‌ها: مشکلات کلیوی مانند کم‌کاری کلیه‌ها می‌توانند به تغییر رنگ ادرار به زرد تیره منجر شوند.

علت تغییر رنگ ادرار به قرمز یا صورتی:

خونریزی دستگاه و مجاری ادراری: وجود خون در ادرار می‌تواند رنگ ادرار را به قرمز یا صورتی تغییر دهد و معمولا به علت خونریزی در مجرای ادرار یا کلیه‌ها ایجاد می‌شود.

سنگ‌های ادراری: وجود سنگ‌ها در مجاری ادراری مانند سنگ مثانه ممکن است باعث خونریزی شود در واقع ادرار خونی معمولا به‌واسطه خونریزی مجاری ادراری به دلیل آسیب یا سنگ مشاهده می‌شود.خون در ادرار زنان: در بسیاری مواقع زنان در ادرار خود خون مشاهده می‌کنند که شاید علت آن خون پریود باشد. در غیر این صورت علت را در آسیب مجاری ادراری باید جست‌وجو کرد.

خون در ادرار آقایان: در هنگان آسیب به مجاری ادراری تغییر رنگ ادرار به قرمز یا صورتی یا دیدن لخته‌های خونی در ادرار وجود دارد. در غیر این صورت پروستات می‌تواند منشا مشاهده خون در ادرار آقایان باشد.ادرار زرد روشن یا روشن‌تر از معمول:هیدراتاسیون بالا: ادرار زرد روشن ممکن است به دلیل افزایش میزان مایعات در بدن، مصرف بیش از حد آب یا دیگر مایعات، یا در مواقع خطرناک به‌خاطر دیابت باشد.بیماری‌های کبدی: رخی بیماری‌های کبدی ممکن است به تغییر رنگ ادرار به زرد روشن منجر شوند.رنگ شیری ادرار: رنگ شیری ادرار معمولا به دلیل مصرف زیاد مایعات رخ می‌دهد.
بوی نامطبوع ادرار:
عفونت ادراری: بعضی عفونت‌های ادراری می‌توانند باعث تغییر بوی ادرار شوند.
بیماری‌های کلیوی: یکی دیگر از عوامل تغییر بوی ادرار اختلالات کلیوی است.
تغذیه: مصرف برخی مواد غذایی که حاوی گوگرد هستند باعث تغییر بوی ادرار می‌شوند.

مهم است توجه داشت که تشخیص دقیق نیازمند بررسی پزشکی است. اگر تغییرات نامعمول در رنگ یا بوی ادرار تجربه می‌کنید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا دلیل این تغییرات تشخیص داده شود و در صورت لزوم درمان مناسب انجام شود.

برچسب‌ها:

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید