یکی از راه های برآورده شدن حاجت ها، نذر کردن است. نذر، از سنت های نیکوی اسلامی است که شخص نذرکننده با اعتقاد مذهبی، با خداوند پیمان می بندد که در صورت حاجت روا شدن در راه رضای خدا کاری را انجام دهد
غذای نذری کم هزینه
آش رشته
از آش های پرطرفداری که در ماه محرم و صفر پخته می شود آش رشته است. پخت این آش لذیذ در مناطق مختلف کشورمان کمی متفاوت از هم می باشد. ولی در طعم و مزه اکثراً مثل هم هستند. پخت آش رشته بسیار مرسوم است ولی برای پخت آن باید نکات کلیدی را رعایت کرد تا در نهایت یک آش خوشمزه بدست بیاید.
شله مشهدی
از آش های معروف که در مشهد پخته می شود و بسیار طرفدار دارد ” شله مشهدی” می باشد. این غذا نیز علاوه بر ماه های محرم و صفر و ماه رمضان در روزهای دیگر سال نیز طبخ می شود. شله مشهدی برای اهالی مشهد در حکم غذای نذری محرم و صفر مقام خورشت قیمه و خورشت قورمه سبزی را از لحاظ محبوبیت دارد. حبوبات زیاد و دنبه و گوشت راسته ی گوسفندی از ترکیبات مهم این غذا می باشد.
آش شله قلمکار تهرانی
در دوران ناصرالدین شاه برای پختن آش شله قلمکار هر چیزی که دم دستشان بود در آش می ریختند از انواع ادویه جات معطر و گوشت گوسفند و انواع حبوبات تا چندنوع سبزی. برای همین آشپزهای دربار نام این آش را “شله قلمکار” گذاشته بودند. اگر چه آش شله قلمکار در بیشتر مناطق ایران همچون تبریز و اصفهان و… پخته می شود ولی هنوز هم آش شله قلمکار تهرانی ها بیشتر معروف است.
آش بی بی سه شنبه
“آش بی بی سه شنبه اراکی” فقط یک آش معمولی نیست بلکه بسیاری از اشخاص برای اجابت و حاجت روایی، این آش سنتی و خوشمزه را به عنوان یک آش نذری در ماه محرم می پزند.
پختن این آش قانون و قواعد خاصی دارد و باید سر سفره ی شخصی که نذر کرده است قرار داه شود. جالب است بدانید که سفره ی بی بی سه شنبه در بیشتر شهرهای کشورمان پهن می شود و بعضی ها نیز در محرم و صفر این آش را می پزند.
شله زرد
شله زرد را می توان به عنوان دسر هم سرو کرد و یگ گزینه ی عالی برای نذری نیز می باشد. مواد لازم برای پخت آن شامل برنج، شکر، زعفران است بعد از پخته و آماده شدن، شله زرد را درظرف مورد نظر ریخته و با پودر پسته، بادام، دارچین تزئین می کنند. چون مواد بکار رفته در شله زرد کم است می تواند جزو نذری های کم هزینه محسوب گردد ولی برای خوب پختن و جا افتادن زمان می خواهد.