مدیرکل روابط کار جبران خدمت و بیمه بیکاری وزارت تعاون گفت: سقف پرداخت حقوق در مصوبه شورای عالی کار شامل کارگران بخش خصوصی نمیشود.
احمد غریوی مدیرکل روابط کار جبران خدمت و بیمه بیکاری وزارت تعاون گفت: سقف پرداخت حقوق در مصوبه شورای عالی کار شامل کارگران بخش خصوصی نمیشود.مدیرکل روابط کار جبران خدمت و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: واحدهای مشمول قانون کار بخش خصوصی می توانند به منظور ایجاد رابطه هرچه بیشتر بین پرداخت مزد و مزایا با بهره وری و ایجاد انگیزه بین کارکنان، علاوه براجرای مصوبه مزد نسبت به افزایش مزد ومزایا در قالب موافقت نامههای کارگاهی و پیمانهای دسته جمعی پس از تایید وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی اقدام نمایند.غریوی: سقف پرداخت حقوق در مصوبه شورای عالی کار شامل کارگران بخش خصوصی نمیشود.وی اظهار کرد: طبق تبصره یک ماده ۸ بخشنامه حداقل مزد سال ۱۴۰۳ سقف پرداختی به کارگران مشمول قانون کار شاغل در مؤسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی و شرکتهای غیر دولتی وابسته به صندوقهای بیمهای و بازنشستگی با رعایت قوانین و مقررات عمومی کشور حداکثر ۷ هفت برابر حداقل مزد ماهانه است و این موضوع شامل مشمولین قانون کار شاغل در شرکتهای خصوصی نمیشود. وی افزود: سایر سطوح مزدی از ابتدای سال 1403 به میزان 22 درصد به اضافه 230026 ریال( دویست و سی هزار و بیست و شش ریال) روزانه آخرین مزد (ثابت یا مبنا موضوع ماده 36 قانون کار) سال 1402 افزایش می یابد و با اعمال افزایش این بند مزد شغل کارگران مشمول طرح های طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیز مزد ثابت سایر کارگران نباید از مبلغ روزانه 2388728 ریال ( دو میلیون و سیصد و هشتاد و هشت هزار و هفتصد و بیست و هشت ریال) کمتر شود.
مدیرکل روابط کار جبران خدمت وزارت کار گفت: نرخ پایه سنوات در سال 1403 در مورد کارگران دارای قرارداد کار دائم و موقت مشمول قانون کار که دارای یک سال سابقه کار شده و یا یک سال از دریافت آخرین پایه (سنوات) آنان در همان کارگاه گذشته باشد، اعم از اینکه حق سنوات یا مزایای پایان کار خود را تسویه کرده باشند یا خیر روزانه 70.000 ریال(هفتاد هزار ریال) معین شد. غریوی تصریح کرد: پرداخت مبلغ مربوط به پایه سنواتی کارگران مشمول طرحهای طبقهبندی مشاغل مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با توجه به دستورالعمل و جدول اعلامی توسط اداره کل روابط، کار جبران خدمت و بیمه بیکاری صورت میگیرد. وی تأکید کرد: پایه سنواتی به کارگران فصلی به نسبت مدت کارکردشان در سال ۱۴۰۲ تعلق خواهد گرفت. مدیرکل روابط کار جبران خدمت و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ضوابط مربوط به چگونگی نحوه اجرای مصوبات مزدی شورای عالی کار در کارگاههایی که دارای طرح طبقهبندی مشاغل میباشند و نیز در مورد کارگران کارمزدی به موجب دستورالعملهای اداره کل روابط کار جبران خدمت و بیمه بیکاری خواهد بود.
آخرین اخبار و جزئیات درباره افزایش حقوق کارگران در سال ۱۴۰۳ اعلام شد.
همزمان با تعیین حداقل دستمزد و حقوق کارگران در سال ۱۴۰۳، برای نخستین بار، حق عائله‌مندی (حق همسر) در شورای عالی کار تصویب شد. به این ترتیب، حق تاهل ۵۰۰ هزار تومانی برای اولین بار به کارگران متاهل (زن و مرد) اعطا خواهد شد.
شرایط پرداخت حق اولاد و حق تاهل حقوق کارگران
شرایط پرداخت حق اولاد و حق تاهل حقوق کارگران اعلام شد.
در عین حال، مبلغ حق اولاد برای هر فرزند، سه برابر حداقل حقوق و دستمزد روزانه وزارت کار است. برای سال ۱۴۰۳، این مبلغ معادل ۷,۱۶۶,۱۸۴ ریال است.
یک کارگر با داشتن یک یا چند فرزند حتما باید پرداخت ۷۲۰ روز حق بیمه را در سابقه خود داشته باشد در غیر این صورت نمی تواند از مزایای حق اولاد برخوردار شود.
قبلاً پرداخت حق اولاد تنها محدود به دو فرزند بود ولی در راستای تشویق به افزایش جمعیت سقف تعداد اولاد نیز برداشته شده است.
میزان حداقلی افزایش حقوق کارگران در سال ۱۴۰۳
جدول حقوق کارگران ۱۴۰۳ تامین اجتماعی تایید شد. حقوق ۱۴۰۳ افزایش ۳۵ درصدی داشته است.
در سال ۱۴۰۳، حقوق و دستمزد کارمندان دولت و کارگران مشمول قانون کار با یک افزایش ۳۵ درصد مواجه خواهد شد. بر اساس جدول حقوق کارگران ۱۴۰۳ تامین اجتماعی ارائه شده، حداقل دستمزد ساعتی برای کارگران و کارمندان به مبلغ ۳۲۵.۸۸۴ ریال خواهد بود. همچنین، حداقل دستمزد روزانه در این سال ۷۲۸,۳۸۸,۲ ریال و حداقل حقوق ماهانه ۷۱.۶۶۱.۸۴۰ تومان خواهد بود. این افزایش حقوق و دستمزد به عنوان یکی از روشهای تنظیم نرخ حقوق در جهت کنترل تورم و تعادل بازار کار انجام میشود.
چگونگی تعیین حداقل حقوق کارگران در ۱۴۰۳
تعیین حداقل حقوق برای کارگران در سال ۱۴۰۳ توسط وزارت کار انجام میشود و در این فرایند، چندین عامل تاثیرگذار در نظر گرفته میشود. یکی از این عوامل، نرخ تورم کشور است. زیرا تورم تاثیر مستقیمی بر ارزش پول دارد و افزایش هزینههای زندگی را نشان میدهد. بنابراین، درصد افزایش حقوق اداره کار با توجه به نرخ تورم سالانه مشخص میشود. عامل دیگری که در تعیین حداقل حقوق کارگران تاثیرگذار است، شرایط اقتصادی خانوارها و هزینههای زندگی آنها است.
اگر هزینههای زندگی افزایش یابد، حقوق کارگران نیز باید به نسبت این افزایش تعیین شود. این امر اجازه میدهد که کارگران بتوانند هزینههای زندگی خود را تامین کنند. همچنین، شناخت خط فقر و حداقل نیازهای زندگی نیروی کار نیز در تعیین حقوق حائز اهمیت است. حقوق باید به گونهای تعیین شود که کارگران بتوانند نیازهای اساسی خود را برآورده کنند و از خط فقر فاصله داشته باشند.
فردا
ناشناس
احساس قربانی شدن میکنم
نعمتی
سلام فقط اینکه خودشون با همین حقوق میتونن زندگی کنن که نشستن برای خودشون فتوا میدن
محمد
سلام.نظر خاصی ندارم.چون نظر مردم براشون اهمیت نداره