نماینده مردم ساری در واکنش به مخالف دولت با واگذاری تعیین دستمزد کارگران به مجلس،ضمن عاقلانه خواندن این تصمیم،افزود:اگر افرادی نمیتوانند بر اساس فرایند صحیح حرکت کنند نباید فرایند را تغییر داد.
علی اصغر دهسنگی (رئیس هئیت مدیره کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی گلستان) اظهار کرد: امنیت شغلی و پایین بودن دستمزد مهمترین خواستههای کارگران است و رشد تولید در گرو تامین امنیت شغلی و اقتصادی جامعه کارگری است. کارگر ستون فقرات اقتصاد تولیدی و کاری در کشور است.
وی ادامه داد: مزد کارگران در سال ۱۴۰۳ در حالی تعیین شد که رقم آن نمیتواند مشکلات معیشتی کارگران و بازنشستگان را مرتفع کند. دستمزد کارگران باید متناسب با نرخ تورم تعیین شود چون که نرخ تورم هر سال چندین بار افزایش پیدا میکند.
وی بیان کرد: حدود ۶۰ الی ۷۰ درصد دستمزد کارگران صرف اجارهبها میشود و جامعه کارگری بیشترین آسیب را از تورم تحمل میکند. مسئولان ساخت مسکن برای کارگران را با جدیدیت دنبال کنند، تاکنون برای ساخت مسکن کارگران اقدام خاصی صورت نگرفته است.
به گفته وی؛ کارگران با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم میکنند حال آنکه حقوق یک کارگر حداقل باید ۱۵ میلیون باشد. مسئولان باید مشکلات جامعه کارگری را از نزدیک بررسی کنند.
وی افزود: قراردادهای موقت کار امنیت روانی جامعه کارگری را تحتالشعاع قرار میدهد و باید قراردادها دائمی شود. نمایندگان منتخب مجلس شورای اسلامی که به مجلس راه پیدا کردند در اولین اقدام قراردادهای کارگران را دائمی کنند.
رئیس انجمنصنفی گچکاران استان قم گفت: معیشت کارگران در سالهای اخیر تحت تاثیر عوامل مختلفی ازجمله تورم و تحریم قرار گرفته است و در این شرایط دولت و مجلس باید به وضعیت معیشتی جامعه کارگری توجه ویژهای کنند.
داود کشوری در گفتگو با خبرنگار ایلنا، اظهار کرد: بر اساس نرخ حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳، یک کارگر حدود ۱۱ میلیون تومان حقوق دریافت میکند که این حقوق با تورم بیش از ۴۰ درصدی، فقط کفاف کمتر از ۱۰ روز زندگی میدهد. جامعه کارگری امروز مشکلات معیشتی دارد و امید میرود مورد مهر دولت قرار بگیرد.
وی ادامه داد: حقوق کارگر در سال ۱۴۰۳ باید طوری افزایش پیدا میکرد که تامین کننده همه نیازهای یک خانواده کارگری بویژه در بخش مسکن باشد چراکه مسکن بخش قابل توجهی از هزینههای کارگران را دربرمیگیرد.
رئیس انجمنصنفی گچکاران استان قم با بیان اینکه وزارت کار متولی نظارت بر وضعیت کارگران است، در ادامه بیان کرد: مسئولان بدانند اگر کارگر از آینده شغلی خود آسودهخاطر باشد بازدهی و راندمان کاری بهتری خواهد داشت و این موضوع به نفع اقتصاد کشور خواهد بود.
کشوری با انتقاد از صحبتهای اخیر میرهاشم موسوی (مدیرکل سازمان تامین اجتماعی کشور) بیان داشت: هنوز قول و وعده بیمه ۱۵ هزار از بین ۸۰۰هزار کارگر ساختمانی در انتظار بیمه از سال گذشته بر جای مانده و در دفتر خاطراتمان خاک میخورد اما اخیرا ایشان وعده بیمه ۱۰ هزار کارگر ساختمانی را تاپایان اردیبهشت ماه دادهاند.
او با بیان اینکه انتظار داریم مسئولان بجای وعده با خلف وعده نمک به زخم کارگران مظلوم نریزند، با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در هفته کارگر امسال بیان داشت: ما از مسئولان کشوری تقاضا داریم نسبت به بیانات و فرامین رهبری در خصوص امنیت شغلی و بیمه کارگران عنایت داشته و پیگیری و اجرا نمایند.
ایلنا