🔥295

ریه های صد در صد می خواهید ؟ / با این راهکارها برای تقویت شدن ریه‌ها

تقویت ریه‌ها خصوصاً با بالارفتن سن اهمیت زیادی دارد، زیرا ظرفیت ریه‌ها به‌تدریج کم می‌شود. تنفس سطحی به ریه‌ها اجازه نمی‌دهد با تمام ظرفیت خود باز شوند. به‌مرورزمان، تنفستان کمتر مؤثر شده و ممکن است اکسیژن کافی به بدنتان نرسد.


ریه مهمترین اعضای بدن در رساندن اکسیژن و هوای تازه به سلول‌های بدن میباشد. پس باید مواظب سلامت ریه باشیم، زیرا اگر هوا‌ی تازه به ریه نرسد دچاره مشکل تنفسی، آسم، برونشیت و مشکل قلبی می‌شویم. در نتیجه کربن دی اکسیده شده از بدن خارج نمی‌شود. بیشتر ما انسان‌ها به این عضو مهم بدن اهمیت نمی‌دهیم و از سلامت نگه داشتن آن غافل هستیم. در ادامه راهکار‌هایی را برای تقویت ریه می‌خوانیم:

۱ – شمردن تعداد دم و بازدم
طولانی کردن زمان نفس کشیدن و خارج کردن هوا از ریه موجب قوی شدن ریه و عمل کرد بهتر ریه می‌شود. ناگفته نماند این کار را باید آرام‌آرام داد، مثلاً بار اول برای وارد کردن اکسیژن به داخل ریه تا ۵ بشماریم و هنگام خارج کردن دی اکسید کربن دوباره تا ۵ بشماریم، این عمل را رفته رفته افزایش دهیم تا باعث تقویت ریه شود.
– تحرک داشتن (انجام حرکات ورزشی)

با انجام دادن حرکات ورزشی منظم در فضا‌های سالم و به دور از دود مانند پارک، کوه، باغ و رفتن به پیاده روی حداقل ۲۰ دقیقه در روز، بالا بردن فعالیت فیزیکی و سوخت و ساز بدن بالا می‌رود و تعداد نفس کشیدن و عملکرد قلب بهتر می‌شود. قابل توجه اگر مکانی که میخواهیم ورزش کنیم آلوده باشداز ورزش کردن در آن جدا خودداری کنیم.

۳-رساندن معاینات کافی به بدن

با رساندن مایعات به بدن می‌توانیم باعث شل شدن مخاط در ریه‌ها شویم و با این کار به تقویت ریه کمک کنیم.

۴- منع استفاده از دخانیات

کشیدن سیگاروقلیان صدمات جبران ناپذیری به ریه وارد می‌کند. ضرر قلیان بیشتر از سیگار است. دود ناشی از این مواد باعث بسته شدن راه‌های هوایی ریه می‌شود در نتیجه نفس کشیدن به سختی صورت می‌گیرد که باعث ورم ریه و در نتیجه برونشیت مزمن و یا بروز سرطان ریه میشود. فردی که اهل دود و دم است در انجام کار‌های روزانه نفس کم می‌آورد، پس با کنار گذاشتن این موارد به سلامت ریه کمک می‌کنیم.

((در ادامه توصیه می‌شود مقاله ۱۰ راهکار مناسب برای بهبودی عفونت ریه را حتما مطالعه نمایید))

۵- دوری از محیط‌های آلوده

عدم رفت و آمد به مکان‌هایی که در آنجا قلیان و سیگار مصرف می‌شود و همچنین عدم حضور در معادن، کارخانجات، خیابان‌های شلوغ و پر ترافیک که هوای آلوده دارند. استفاده نکردن از مواد شیمیایی مثل وایتکس، جرم گیر و… … چه در محل کار و چه در منزل.

۶- سرفه‌های کنترل شده

از طریق سرفه کردن می‌توانیم عفونت‌هایی که باعث خلط پشت گلو را به سمت مجاری تنفسی و با ممارست و تمرین بسیار زیاد امکان پذیر است. برای انجام این نوع سرفه روی صندلی می‌نشینیم و هر دو پا را صاف روی زمین قرار می‌دهیم، دست‌های خود را روی شکم گذاشته و به آرامی از بینی نفس میکشیم در حالی که رو به جلو ایستاده ایم شروع می‌کنیم به آرامی نفس خود را بیرون می‌دهیم و با دست کمی به معده خود فشار می‌آوریم.

سعی می‌کنیم هنگام بیرون دادن نفس چند بار سرفه کنیم و در این حین دهان خود را باز نگه می‌داریم. باز از راه بینی به آرامی نفس میکشیم و این کار را آنقدر تکرار میکنیم که احساس خوبی در ناحیه ریه به مادست بدهد.

۷- مرطوب نگه داشتن هوا

با مرطوب نگه داشتن هوا، می‌توانیم راه‌های ورود هوا به ریه را همیشه مرطوب نگه داشته واز خشک شدن آن جلوگیری کنیم.
بیماران ریوی در فصول سرد سال که هوا سرد و خشک است و رطوبت اندکی دارد دچار مشکلات زیادی می‌شوند. تنفس آن‌ها به سختی صورت می‌گیرد، اما در صورت عکس اگر بخور و رطوبت در هوا به اندازه کافی باشد نفس کشیدن ان‌ها به راحتی صورت می‌گیرد، و مخاط تنفسی آن‌ها خشک نمیشود.

استفاده از ماسک برای بیماران ریوی مناسب است البته ماسک بخار آن هم با مشورت با پزشک معالج خود.

((در ادامه پیشنهاد می‌شود مقاله چسبندگی ریه در سالمندان و راه‌های درمان آن را حتما مطالعه نمایید))

۸- درمان ریه با دارو‌های گیاهی

با استفاده از گیاهانی که خاصیت دارویی دارند می‌توان به پاکسازی و تقویت کردن ریه پرداخت.

آویشن خاصیت آنتی اکسیدان زیادی دارد و باعث می‌شود تا عفونت بدن خشک شود، و مجاری تنفسی ریه تنظیم شود.
زردچوبه نیز خاصیت آنتی اکسیدان و آنتی ویروس دارد و با عفونت و ورم ریه مقابله می‌کند.
پونه کوهی نیز از گیاهانی است که در از بین بردن حساسیت کمک زیادی می‌کند وبر روی ریه تاثیر زیادی دارد.
استفاده از شیرین بیان برای اشخاصی که در نفس کشیدن با مشکلات فراوانی مواجه هستند پیشنهاد می‌شود.
گیاه گلاوی دارای خاصیت ضد میکروبی است و در بهبود بیماری‌ها و رفع عفونت ریه کمک زیادی می‌کند.

خواص میوه‌ای و سبزیجات در ریه

از جمله میوه‌ها و سبزیجاتی که در این نوع می‌توان نام برد:

توت، انگور، شکلات، روغن زیتون و پیازاست که خاصیت آنتی اکسیدانی فراوانی دربهبود سرماخوردگی و ریه دارند. لازم به ذکر است که ماده‌ی گیاهی هیدروکسی تیروزل موجود در روغن زیتون به بهبود انواع بیماری‌ها بدخیم ومزمن ریه تاثیر فراوانی داردواز پشروی عفونت جلوگیری می‌کند.

میوه‌های که دارای ویتامین سی هستند، مخصوصا کیوی، پرتقال، لیموشیرین….. واناربخار پز شده، سیب، شلغم از پشرفت عفونت‌هایی دستگاه ریوی جلوگیری می‌کنند.

  • ناشناس

    درود. سپاس از شما به خاطر انتشار این مطلب بسیار ارزندهچ

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید