🔥84

خبر مهم از یارانه بنزین به هر کد ملی | پرداخت سهمیه بنزین امشب به حساب سرپرستان

۶۰ لیتر سهمیه بنزین مردادماه خودروهای شخصی بدون هیچ‌گونه تغییری، ساعت صفر بامداد دوشنبه (یکم مردادماه) در کارت‌های هوشمند سوخت شخصی شارژ می‌شود.


سهمیه بنزین مرداد امشب واریز می‌شود

میزان ۶۰ لیتر سهمیه بنزین ماهانه ساعت صفر بامداد دوشنبه (یکم مرداد ماه) به کارت‌های هوشمند سوخت شخصی واریز می‌شود؛ همچنین سهمیه سوخت خودروهای عمومی و خدماتی مطابق جدول سهمیه طرح مدیریت مصرف سوخت واریز خواهد شد.

سقف ذخیره سهمیه بنزین کارت‌های هوشمند سوخت برای مالکان خودروهای شخصی و موتورسیکلت‌ها ابتدا ۶ ماه بود که به دنبال گسترش ویروس کرونا در کشور و شرایط ویژه اعلام‌شده برای مقابله با گسترش آن، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در اطلاعیه‌ای این سقف را به ۹ ماه تغییر داد؛ بنابراین سهمیه واریزی ماهانه خودروهای شخصی و موتورسیکلت‌ها در صورت استفاده نکردن، حداکثر تا ۹ ماه در کارت‌های هوشمند سوخت قابل ذخیره خواهد بود.

در دو سال گذشته به دلیل محدودیت کرونا، مصرف سوخت کشور در ایام نوروز در مقایسه با سال‌های پیش از کرونا کاهش یافت، اما با بهبود شرایط شیوع ویروس کرونا، مقدار مصرف بنزین در کشور افزایش یافته است.

سهمیه شارژ کارت سوخت شخصی بنابر اعلام مسئولان شرکت پخش فرآورده‌های نفتی، سهمیه بنزین ماهیانه مالکان خودرو در ابتدای هر ماه به شرح زیر واریز می‌شود:

سهمیه بنزین آزاد در پایان هر ماه صفر خواهد شد.

سهمیه بنزین یارانه‌ای تا ۶ ماه یا معادل ۳۶۰ لیتر ذخیره می‌شود.

یارانه بنزین ماهانه خودرو‌ها

خودرو‌های سواری شخصی = ۶۰ لیتر

خودرو‌های سواری شخصی دوگانه سوز= ۳۰ لیتر

موتورسیکلت‌ها= ۲۵ لیتر

نرخ بنزین سهمیه‌ای و آزاد

بنزین سهمیه‌ای= هر لیتر ۱۵۰۰ تومان

بنزین آزاد= هر لیتر ۳۰۰۰ تومان

بنزین سوپر= هر لیتر ۳۵۰۰ تومان

یارانه سوخت ذخیره چیست؟

سهمیه سوخت مصرف نشده تا ۶ ماه یا معادل ۳۶۰ لیتر در کارت سوخت‌ها ذخیره می‌شود؛ لذا در صورت مصرف نکردن کارت سوخت بیش از زمان یا ظرفیت اعلام شده، سهمیه سوخت می‌سوزد.

مالک هر خودرو تنها می‌تواند سهمیه سوخت هر خودرو سواری برای ۶ ماه (۳۶۰ لیتر) و برای ذخیره ۹ ماه موتور سیکلت‌ها (۲۲۵ لیتر) را ذخیره کند.

مسعود پزشکیان در این خصوص اظهار کرد که در کشور هدررفت انرژی داریم که بیشتر انرژی را پولدارها مصرف می کنند و کسانی که خانه و ماشین و امکانات بیشتری دارند اما هزینه را کسانی می دهند که ماشین ندارند و خانه آن ها کوچک تر است.

اما حاکمیت یارانه بنزین را به کسانی می دهد که پولدار هستند. اگر قرار بر عدالت باشد باید این پول به همه داده شود؛ یعنی به پولدار و کسی که هیچ مصرفی ندارد. قرار نیست یک روستایی و کسی که ماشین ندارد، این سوبسید را نگیرد و آن ها هزینه گرانی را بدهند، پس باید راه حلی پیدا کرد که همه از یارانه انرژی و گاز و برق استفاده کنند.

به اعتقاد پزشکیان، اگر نگاه ما مبتنی بر عدالت باشد باید یارانه به اقشار آسیب پذیر داده شده و پول مصرف اضافه گرفته شود. در این صورت پول واقعی دیگر از آدم فقیر گرفته نمی شود و از آدم پولدار گرفته می شود؛ این کار به کار کارشناسی و بررسی دقیق نیاز دارد.

حجت میرزایی، با تاکید بر اینکه مطلقا هیچ تصمیمی در تیم مشاوران آقای پزشکیان و حتی در ذهن‌شان برای افزایش قیمت بنزین وجود ندارد افزود: اما در مقابل، دست‌کم در ۴ مناظره‌ای که من رفتم، نمایندگان آقای جلیلی به صراحت گفتند که قیمت بنزین را بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان افزایش می‌دهیم و از طریق طرح عجیبی به نام طرح وان، بنزین را می‌خواهیم بین مردم توزیع کنیم. این طرح البته آثار تورمی بسیار وحشتناکی دارد و مردم را به وضعیت خیلی بدتری خواهد کشاند.

اصلا بنزین و ناترازی بنزین، راه‌حلی به اسم افزایش قیمت ندارد، زیرا تا وقتی که در تحریم هستیم و با نوسانات ارزی مواجهیم و این نوسانات ارزی به تورم حدود ۲۰ درصد بالاتر از تورم ساختاری منجر می‌شود، هر تصمیمی برای فزایش قیمت بنزین، به جهش‌های بزرگ‌تر تورمی منجر می‌شود. برای همین، مطلقا هیچ تصمیم قیمتی، نه برای بنزین و نه برای هیچ‌یک از حامل‌های انرژی در دولت پزشکیان وجود ندارد.

مشاور اقتصادی پزشکیان تاکید کرد: هیچ تصمیمی نه راجع به بنزین و نه هیچ کالای دیگری در کمپین آقای پزشکیان وجود نداشته است. برعکس، در مناظره‌های تلویزیونی، برنامه تقاطع را می‌توانند بروند و ببینند.

به صراحت ۳ تا از کاندیداهای رقیب گفتند که ما قیمت بنزین را افزایش می‌دهیم و نماینده آقای قالیباف هم گفت که ما قیمت بنزین را افزایش نمی‌دهیم، اما گازوییل را افزایش می‌دهیم؛ در حالی که آقای پزشکیان از روز اول گفت که ما هیچ برنامه‌ای برای شوک‌درمانی نداریم و هیچ برنامه‌ای برای جهش‌هایی که ممکن است آثار و پیامدهای فقیرکننده داشته باشد و یا اضطراب مردم را بیشتر کند، نداریم.

یارانه بنزین به هر کد ملی
در حال حاضر، یارانه بنزین به خودروها تعلق می‌گیرد، که این امر به نفع افراد ثروتمندتر که صاحب چندین خودرو هستند، است. اما در طرح جدید، یارانه به طور مساوی به همه افراد تعلق می‌گیرد، چه خودرو داشته باشند و چه نداشته باشند.

با توجه به اینکه قیمت بنزین برای افراد آزادتر خواهد شد، انتظار می‌رود که مصرف بنزین نیز به طور قابل توجهی کاهش یابد.

کاهش آلودگی هوا: کاهش مصرف بنزین به طور مستقیم به کاهش آلودگی هوا نیز منجر خواهد شد.

البته این طرح معایبی هم دارد، از جمله:

افزایش قیمت بنزین برای برخی افراد: در حال حاضر، قیمت بنزین برای همه افراد یکسان است. اما در طرح جدید، قیمت بنزین برای کسانی که از سهمیه خود استفاده می‌کنند، آزاد خواهد شد. این امر می‌تواند به افزایش هزینه‌های حمل و نقل برای برخی افراد، به ویژه افراد کم‌درآمد، منجر شود.

ایجاد نارضایتی عمومی: افزایش قیمت بنزین می‌تواند به نارضایتی عمومی منجر شود.

هنوز جزئیات دقیق این طرح مشخص نشده است و دولت در حال بررسی آن است.

اما به نظر می‌رسد که این طرح در نهایت به تصویب برسد و در سال 1403 اجرا شود.

در اینجا چند نکته مهم در مورد طرح جدید یارانه بنزین:

سهمیه بنزین به هر فرد به طور جداگانه تعلق خواهد گرفت. قیمت بنزین برای کسانی که از سهمیه خود استفاده می‌کنند، آزاد خواهد شد.

هنوز جزئیات دقیق این طرح مشخص نشده است.به نظر می‌رسد که این طرح در نهایت به تصویب برسد و در سال 1403 اجرا شود.

این طرح می‌تواند تحولات بزرگی در نحوه توزیع یارانه بنزین و مصرف بنزین در کشور ایجاد کند.

باید منتظر ماند و دید که این طرح در نهایت چگونه اجرا خواهد شد.

در سهمیه بندی بنزین، هر خانوار با دارا بودن کارت ملی می‌تواند در سامانه سهمیه‌بندی ثبت نام کرده و با توجه به تعداد اعضای خانوار و نوع خودروی خود سهمیه بندی بنزین خود را دریافت کند. سهمیه بندی بنزین در ایران بر اساس چهار گروه خودرویی برای خودرو‌های داخلی و خارجی به صورت جداگانه انجام می‌شود. سهمیه مصرف بنزین هر خودرو در هر دوره یک ماهه تعیین می‌شود.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید