وی تصریح کرد: دولت در ماههای گذشته مصوب کرد تا سه میلیون تومان به ازای هر بازنشسته پرداخت شود تا از بابت هر ماه یک میلیون تومان علیالحساب هزینه کمک معیشتی و مستمری به بازنشستگان پرداخت شده تا آنها بتوانند از این مبلغ استفاده کنند.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: تأمین این رقم قابل توجه برای ما سخت بود اما سعی کردیم در مدت یک هفته این منابع را تأمین کرده و پرداخت سه میلیون تومان علیالحساب را به حساب بازنشستگان انجام دهیم.
موسوی افزود: تلاش میکنیم تا احکام جدید بازنشستگان بر اساس متناسبسازی صادر شود تا بر همین اساس پرداختیها نیز انجام شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: متناسبسازی حقوق بازنشستگان طبق قانون انجام خواهد شد و ما به تمام تعهدات خود دقیق عمل خواهیم کرد.
موسوی اضافه کرد: ما هر زمان منابع مالی پیدا کردیم با اولویت پرداختی بازنشستگان و افزایش مستمری جامعه هدف را انجام دادیم تا متناسب با تورم، افزایش قدرت خرید را داشته باشند.
وی بیان کرد: به هیچ وجه این پرداختیها خارج از ضوابط قانونی و تکلیف ارائه شده به سازمان نبوده و افرادی که از این پرداختیها ناراحت هستند، بهتر است آب خنکی بنوشند تا آرامش پیدا کنند.
موسوی در ادامه یادآور شد: دولت به معنای واقعی خدمتگزار مردم بوده و این شعار نیست بلکه آن چیزی است که در عمل مردم شاهد آن هستند و به عینه میتوان این شرایط حمایتی را از بازنشستگان و مستمریبگیران به اشکال مختلف انجام داد.
وی تصریح کرد: با کانونهای عالی بازنشستگی نیز رایزنیها را در حال انجام داریم تا نحوه اجرای قانونی متناسبسازی را با صدور احکام جدید انجام دهیم.
در روزهای پایانی خرداد ۱۴۰۳ رئیس سازمان برنامه و بودجه خبرداد که آئین نامه اجرایی همسانسازی حقوق بازنشستگان تدوین شده و پس از تصویب در دولت اجرایی خواهد شد.
این درحالیست که قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان سال گذشته در جریان تصویب برنامه هفتم توسعه در مجلس به تصویب رسیده بود و قوه مقننه دولت را ملزم به اجرای این قانون از ابتدای سال ۱۴۰۳ کرده بود.
با گذشت چهار ماه از سال همچنان خبری از اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان نیست و مبلغی به عنوان علیالحساب در تیرماه به حساب بازنشستگان واریز شده است.
بر اساس بند الحاقی یک ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه، به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسبسازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العادههای مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورد. این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد مابهالتفاوت تا ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود. آییننامه اجرایی این بند به تصویب هیات وزیران میرسد.
بر اساس قانون تمامی بازنشستگان باید از ابتدای سال جاری با اعمال افزایش ۴۰درصدی همسانسازی حقوق مواجه میشدند، اما طبق اعلام وزیر کار همسانسازی حقوق بازنشستگان همزمان با اجرای قانون برنامه هفتم توسعه عملیاتی خواهد شد.
طبق اعلام رسمی مجلس، همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری، تامین اجتماعی و بازنشستگان کارگری براساس بند الحاقی یک ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه اجرایی خواهد شد و هیچ تبعیض و تغییری در رابطه با هیچ از گروههای بازنشستگی وجود ندارد.
با وجود اینکه منابع مورد نیاز برای تامین همسانسازی حقوق بازنشستگان سایر صندوقها از محل افزایش یکدرصدی مالیات بر ارزش افزوده انجام میشود، منابع همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی هم باید از محل رد دیون دولت به این سازمان انجام شود.