🔥115

نکات خانه داری | فرمول طلایی کاشت نهال انبه در خانه با هسته انبه

نکات خانه داری لازم برای کاشت انبه در خانه را در سایت مکتوب نامه بخوانید.


نکات خانه داری

نکات خانه داری مجموعه‌ای از راه‌ها و ترفندهایی است که برای سازماندهی و مدیریت بهتر خانه می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. نکات خانه داری یا مدیریت منزل به معنای بهره‌برداری از یک ملک و تأمین نیازهای روزمره منزل است.نکات خانه داری شامل یک سری راهنماها و شیوه هایی است که به شما کمک می کند تا منزل خود را تمیز و منظم نگه دارید. ما در سایت مکتوب نامه سعی کرده ایم جدیدترین نکات خانه داری که کارها را برای شما راحت تر میکند قرار دهیم.در ادامه به آخرین ترفند نکات خانه داری می پردازیم.

اگر از علاقمندان میوه خوشمزه انبه هستید و مایل به پرورش آن در خانه می باشید، می توانید با لوازم اولیه ارزان قیمت اقدام به کاشت و پرورش این میوه نمایید.

روش کاشت هسته انبه در گلدان

یکی از لذت بخش ترین کارهای دنیا پرورش گیاهان در خانه است. شما برخی از درختان را می توانید در خانه و در گلدان بکارید و از رشد و به ثمر رسیدن آن لذت ببرید. انبه یکی از آن درختانی است که می توانید به راحتی و با استفاده از هسته در گلدان پرورش دهید و به آن رسیدگی کنید تا میوه های خوشمزه اش را به شما تقدیم کند. برای کاشت انبه کافیست مراحل صحیح کاشت هسته انبه در گلدان را به سبکی که در این بخش از نمناک می گوییم انجام دهید.

وسایل مورد نیاز برای کاشت انبه
پوست انبه خشک با دانه داخل آن، چاقو یا قیچی، دستمال کاغذی، ماژیک، پلاستیک، ظرف در دار

برای آنکه بتوانید در منزل، کاشت انبه را با موفقیت انجام دهید باید مرحله به مرحله طبق آنچه در ادامه خواهید خواند پیش بروید.

ابتدا یک انبه رسیده بخرید. انبه شما باید کاملا رسیده باشد زیرا در انبه نارس دانه درونی به اندازه کافی بالغ نشده و برای کاشت آماده نیست.

درون هر میوه انبه یک هسته وجود دارد که به وسیله پوشش سخت بیرونی احاطه شده است. شما باید میوه انبه را نوش جان کنید و هسته انبه را خارج کرده و در کناری قرار دهید.

در این مرحله شما باید هسته انبه را از تکه های میوه پاک کنید زیرا اگر گوشت انبه را از هسته جدا کنید، هسته سریع تر خشک شده و باز کردن آن آسان تر است. پس از تمیز کردن هسته انبه، آن را در آفتاب به مدت 1 تا 2 روز قرار دهید تا خشک شود. در این مدت هسته را به طرف دیگرنیز برگردانید تا دو طرف هسته کاملا خشک شود.

با یک چاقو و یا قیچی هسته را به دقت باز کنید و دانه انبه را بیرون بیاورید. در حین این کار مراقب باشید تا به دانه آسیب نرسانید. با باز شدن هسته می توانید دانه درون آن را ببینید.

دانه را به آرامی از هسته خارج نمایید. در صورت چروکیده یا پوسیده بودن دانه آن را نکارید. بعد از خارج نمودن هسته هر لایه اضافی روی آن را جدا نمایید. باید بدانید بعضی از انبه ها چندین دانه و بعضی فقط یک دانه تولید می کنند. دانه داخل هسته باید مایل به زرد و شاداب به نظر برسد.

یک ورقه کاغذ یا دستمال کاغذی را مرطوب کنید نه آن قدر مرطوب که باعث پوسیدگی شود. آن را فشار دهید و دانه را درون آن بپیچید.(در این مرحله می توانید، دانه را به مدت یک روز در آب گرم خیس کنید و بعد در دستمال مرطوب قرار دهید.)

بعد از قرار دادن دانه درون کیسه مرطوب آن را درون کیسه پلاستیکی قرار دهید تا رطوبت آن بالا برود. کیسه پلاستیکی را در ظرفی پلاستیکی قرار دهید. این ظرف، به گلخانه ی قابل حمل تبدیل می شود که می توانید آن را درون کشو تاریک و یا هر مکان تاریک دیگر قرار دهید که مزاحمتی برایتان ایجاد نشود. حتما کیسه و ظرف تان را برچسب گذاری کنید. هر روز به دانه سر بزنید تا تغییرات آن را بررسی نمایید و مطمئن شوید دستمال مرطوب است.

دانه انبه بعد از چند هفته شروع به جوانه زدن می کند. پس از جوانه زنی، ریشه های جوانه نیز به تدریج قابل دیدن می شوند. بعد از مشاهده ریشه ها و وقتی اندازه گیاه به حدود 8 سانتی متر رسید می توانید آن را به گلدان منتقل کنید و در خاک بکارید.

برای کاشت دانه انبه شما به کود، خاک گلدان خوب زهکشی شده، گلدان، آب نیاز دارید.

گلدان انتخابی شما باید حداقل چند سانتی متر بزرگتر از دانه و حتما دارای سوراخ های زهکش باشد. اطمینان یابید که سوراخ ها باز هستند.

گلدان را 2 /3 با خاک گلدان، کود پر کنید، به طوری که 5 سانتی متر از روی گلدان خالی باشد. سپس خاک را با آب خیس کنید.

دانه را روی خاک بگذارید و روی آن حدود 2 سانتی متر خاک بریزید و به آرامی فشار دهید. هنگام کاشت مراقب باشید زیرا نباید هیچ یک از ریشه های ظریف و یا رشد جدید هسته را بشکنید.

گلدان را بیرون زیر بخشی از نور خورشید قرار دهید و آبیاری را مرتبا انجام دهید تا خاک همیشه مقداری رطوبت داشته باشد و گیاهتان رشد کند. انبه درخت بومی مناطق استوایی بوده و از آب و هوای گرم و مرطوب لذت می برد.

اگر از مقدار متناسب آبیاری خود مطمئن هستید اما مدتی پس از رشد، برگ های آن حالت افتاده به خود گرفت و برگ هایش آویزان شدند، نگران نباشید، افتادگی برگ ها طبیعی است و با رشد بیشتر گیاه برطرف می شود.

گیاه چند هفته پس از کاشت به خوبی رشد می کند و برگ های جدید گیاه می رویند. نهال انبه در مراحل اولیه بسیار آسیب پذیر است بنابراین بهتر است در ابتدا بذر را در یک گلدان پرورش دهید تا بتوانید نوردهی، دما را کنترل کنید و وقتی بزرگتر شد به باغچه منتقل کنید. حداقل 5 تا 8 سال طول می کشد تا یک درخت انبه میوه دهد. برای اینکه گیاهتان سریع تر میوه بدهد، باید یک نهال چندساله انبه تهیه کرده و آن را بکارید.

شرایط نگهداری نهال انبه
درخت انبه برای رشد و باردهی به نور کامل نیاز دارد اما نباید گیاه را در نور مستقیم قرار داد. بعد از رشد نهال انبه آن را به فضای بیرون منتقل کنید تا مشکلی از نظر دریافت نور نداشته باشد.
بعد از کاشت انبه در گلدان، گیاه را به صورت منظم آبیاری کنید و هر وقت رویه خاک کمی خشک شد، آن را آبیاری کنید.
انبه به دماهای پایین حساسیت دارد و دمای 21 تا 25 درجه سانتیگراد بهترین دما برای نگهداری نهال انبه است.
مخلوط خاک معمولی و خاک برگ به نسبت های مساوی بهترین خاک برای نگهداری درخت انبه در گلدان است. برای انبه از ترکیب کوکوپیت، پرلیت و پیت ماس استفاده کنید.
در طول سال ماهی یک بار برای تقویت گیاه به آن کود بدهید.

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید