احمدرضا اسماعیل زاده : با اشاره به اینکه برنامه امنیت غذایی و ارایه یارانه تغذیه ای بصورت ماهانه برای خانواده هایی که در دهک های اول تا هفتم جامعه قرار داشته و دارای کودک ۶ ماه تا پنج سال هستند، در حال اجراست، افزود: کدملی این افراد در سامانه وزارت رفاه ثبت و سپس با بررسی های لازم در صورت تایید یارانه تغذیه ای به مبلغ یک میلیون تا ۶۰۰ هزار تومان یارانه دریافت می کنند.
وی اظهار داشت: دهک های اول تا پنج جامعه ماهانه یک میلیون تومان و دهکهای ششم و هفتم نیز ۶۰۰ هزار تومان یارانه برای خرید مواد غذایی پروتیین، شیر، برنج، حبوبات و روغن دریافت می کنند، البته کودکان این دهک ها هر سه ماه یکبار باید به مراکز درمانی مراجعه کنند و تا زمان بهبود وضعی تغذیه شان تحت پوشش این برنامه قرار دارند.
اسماعیل زاده ادامه داد: به ازای هر بچه دارای مشکل در رشد در دهکهای ۱ تا ۵، یک میلیون تومان و برای دهک شش و هفت، ۶۰۰ هزار تومان به مبلغ کالابرگ الکترونیکشان افزوده خواهد شد و این مبلغ به ازای هر یک کودک دارای مشکل رشد است و اگر خانوادهای ۲ یا چند فرزند داشته باشد، به تمامی آنها این مبلغ اختصاص پیدا میکند. طرح امنیت غذایی کودکان ۶ ماه تا ۶ سال را در برمیگیرد.
اسماعیلزاده در این باره افزود: در این طرح هم مبلغ حمایتی به میزان ۱۰ الی ۱۲ برابر افزایش یافت و هم شناسایی کودکان ۶ ماه تا پنج سالهای که با اختلال رشد مواجه هستند از طریق بهورزان، مراقبین سلامت و کارشناسان تغذیه در تمام شبکههای بهداشت درمانی کشور انجام و کد ملی آنها استخراج میشود و از طریق وزارت بهداشت در اختیار وزارت رفاه قرار میگیرد و وزارت رفاه نیز این افراد را ارزیابی اقتصادی و ارزیابی رشد میکند و اگر کودکی که دچار اختلال در رشد است در دهکهای یک تا هفت باشد، تحت پوشش طرح امنیت غذایی کودک قرار میگیرد.
به گفته مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در این طرح کودکانی که در دهکهای یک تا پنج هستند مبلغ یک میلیون تومان و کودکان دهک شش و هفت مبلغ ۶۰۰ هزارتومان یارانه در قالب کالابرگ الکترونیکی دریافت میکنند. این مبلغ در کارتهای کالابرگ ذخیره میشود و ما نیز میتوانیم کنترل کنیم و سرپرست خانوار نمیتواند آن مبلغ را برای خرید چیزی به غیر از اقلام مشخص شده برای کودک هزینه کند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: این اقلام بر اساس تامین پروتئین و کالری مورد نیاز، اقلامی همچون برنج، مرغ، گوشت، تخم مرغ، لبنیات، حبوبات و … بین ۱۱ تا ۱۶ قلم مواد غذایی است که بتواند نیازهای مادران باردار و شیرده و کودکان را به پروتئین و املاح تامین کند.
وی تاکید کرد: بنابراین تمام خانوادههایی که کودکانشان درگیراختلال رشد است، آموزش میبینند تا با توجه به نیاز کودکشان چگونه اقلام مورد نیاز را خریداری کنند. از آغاز این طرح حدود شش ماه گذشته است و ما از دانشگاهها دادههای این بازه زمانی را دریافت و بررسی میکنیم تا بدانیم کودکانی که تحت پوشش این طرح قرار گرفتهاند، چه شرایطی دارند. اسفندماه این نامه را ارسال کردیم که صورت وضعیت را ارسال کنند و بررسی اولیه نتیجه گزارشات حاکی از آن است که این اقدام نتیجهبخش بوده است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه پس از ارزیابی کامل، گزارشات کامل را در اختیار مردم قرار خواهیم داد، گفت: بر اساس آخرین آمار ۱۳۵ هزار کودک در کشور تحت پوشش این طرح قرار داشتند. در دور دوم اجرای این طرح نیز کد ملیها را جمعآوری میکنیم و در اختیار وزارت رفاه قرار میدهیم.
وی درباره دور دوم اجرای این طرح نیز گفت: سازمان برنامه و بودجه این وعده را داده است که بودجه این طرح حدود ۲۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یابد تا بتوانیم کودکان بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم و این طرح کمک کند که سوء تغذیه را در کشور به طور کامل از بین ببریم و هیچ کودکی دیگر مشکل اختلال در رشد نداشته باشد.
اسماعیلزاده در پایان صحبتهایش همچنین درباره طرح حمایت از مادران باردار و شیرده اظهار کرد: این طرح با همکاری بنیاد علوی و دفتر بهبود تغذیه انجام میشد که با توجه به ماده ۲۴ قانون جوانی جمعیت، این طرح توسط همکاران ما در مرکز جوانی جمعیت با کمک بنیاد علوی، بنیاد رضوی و وزارت رفاه بر اساس اقلام غذایی که دفتر بهبود تغذیه برای بهبود وضعیت تغذیه مادران باردار و شیرده تعیین کرده، انجام میشود.
ایسنا
نفسم دخترم
سلام من هم بچه ای ۲ سال و۱۱ماه دارم اختلال دررشردوتعذیه اماتابه حالا برای ماهیچ واریزنکردن بااینکه شوهرم کارگرهست
آیدا
با سلام،ببخشیدسبد کالای بچه ی من در فروردین هنوز واریز نشده،من ۳ تا بچه دارم،شوهرم کارگر شهرداریه
آیدا
با سلام،ببخشید چرا سبد کالای کودک من در فروردین هنوز واریز نشده است،من سه تا بچه دارم،شوهرم کارگر شهرداریه،واقعا باید برای هر سه بچه ی من واریز شود